Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stem, gemiddelde: 4,33 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

De makkelijkste groene drinksalade is naar mijn mening een kopje spinazie blenden met een kopje zelfgemaakte amandelmelk. Ik denk dat je verbaasd zult staan van de zachte smaak. Het is een prima basis. In dit geval heb ik ervoor gekozen om je een antioxidanten-boost te geven met de bessen en de cacao.

Dit heb je nodig

• 2 kopjes spinazieblaadjes
• 2 kopjes amandelmelk
• 1 kopje blauwe bessen
• ½ banaan
• 1 eetlepel kaneel
• 2 theelepels rauwe cacaopoeder

Zo maak je het

1. Begin met de spinazie en de amandelmelk. Blend tot een zachtgroene drank. Proef.
2. Voeg de banaan en kaneel toe. Proef. Voeg de blauwe bessen toe. Proef.
3. Voeg tot slot naar smaak de rauwe cacaopoeder toe.

Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte amandelmelk. Amandelmelk uit een pak bestaat meestal voor 98% uit water met wat suiker en 2% amandelen.

Week een kopje blanke amandelen een nachtje in water. Giet dit water af, spoel de amandelen nog een paar keer goed en doe ze in je blender. Voeg vier kopjes water toe. Blend tot alles fijngemalen is. Optioneel kun je het vocht door een fijne puntzeef of notenmelkzeef drukken. Deze amandelmelk kun je enkele dagen in de koelkast bewaren. Op deze manier maak je ook walnotenmelk, pompoenpittenmelk enz. Walnoten wel enkele keren goed spoelen.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Bitterkoekjes recept
» Witlof met bietjes en peer uit de oven
» Beef goulash soep
» Recepten
Lijf & Gezondheid
» Glutenvrije appeltaart
Marjolein Dubbers

27-02-2018 om 13:11

Tags: ,


Reageren op dit artikel