De acupunctuurtoekomst is hier: Acuclinic

Zeker als het aan Acuclinic’s fysiotherapeut-acupuncturist Roeland Krijnen (1972) ligt. En daarmee doelt Krijnen op integrale geneeskunde: de combinatie van beproefde oosterse en westerse geneeswijzen.

Met jarenlange internationale ervaring op diverse terreinen van de gezondheidszorg versterkt hij sinds september met zijn praktijk Acuclinic het centrum De Nieuwe Lente in de Raadhuisstraat te Heemstede. Krijnen werkt met allerlei patiëntgroepen. Sporters, mensen met uiteenlopende klachten, senioren, kinderen, zwangere vrouwen en heeft op Aruba (waar hij jaren woonde en werkte) als lid van het Olympisch Comité op integrale manier talentvolle sporters begeleid. Ook heeft hij daar naar tevredenheid met het Korps Mariniers samengewerkt, zij het ter ondersteuning van de mariniers voorbereidend op de slechts voor militairen toegankelijke Washington Marathon of het behandelen van klachten die gewoon met het zware werk meekomen. Zijn aandacht gaat nu, naast het bestaande werk, uit naar acupunctuur & integrale oncologie. Krijnen:

‘’Er kan zoveel extra gedaan worden bij kankerpatiënten en overlevenden, en dankzij het geweldige werk van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center, de nummer één op het gebied van oncologie, kun je oprecht zeggen dat de toekomst hier is. Want om acupunctuurvormen te integreren moet er allereerst een wetenschappelijk fundament zijn, zeker wanneer het gaat over oncologie. Het moet volgens westerse norm bewezen en herhaalbaar zijn én een verschil uitmaken. En dat doet het allemaal.’’

Krijnen maakt verder acupunctuur toegankelijk door mensen met naaldvrees laseracupunctuur aan te bieden, biedt leefstijl- en voedingsadviezen, vitaliserende cosmetische gezichtsacupunctuur en zoekt altijd naar ingangen om disbalans en ziekte te verbeteren.

‘’De Chinese geneeskunde en acupunctuur was al vanuit een rijk verleden met veel succes naar het heden gekomen en nu heeft echte integratie van oosterse en westerse geneeskunde ook een blijvende plek in het ‘nu’ bemachtigd. De Chinese geneeskunde is biomedisch verklaarbaar en dat schept voor de westerling duidelijkheid. Daarmee stapt acupunctuur weg uit de mystieke hoek en krijgt het de waardering die het verdient als broodnodig en aantoonbaar kostenbesparend geneessysteem. Mijn doel is dan ook steeds bruggen te slaan en de geweldige mogelijkheden die acupunctuur biedt gewoon met Acuclinic beschikbaar te krijgen.’’

www.acuclinic.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.