Problemen aan de waterwegen

Als klachten van een blaasontsteking maar niet overgaan en de artsen geen afwijkingen kunnen vinden, is er een behandelmogelijkheid met acupunctuur.

Met waterwegen wordt natuurlijk de blaas en de nieren bedoeld. 

De blaas kan voor problemen zorgen als deze uit balans is geraakt. Vaak is, na een blaasontsteking behandeld te hebben met antibiotica, de blaas weer als vanouds en geeft deze geen problemen. Vervelend is het als de blaas pijnlijk blijft na antibiotica. 

Wat ook voorkomt is dat er klachten van een blaasontsteking zijn zoals vaak kleine beetjes plassen met daarbij een branderig gevoel en sowieso een branderige blaas, maar dat er bij onderzoek van de urine geen rode en witte bloedcelletjes of bacterieen te vinden zijn. Artsen begrijpen er niets van, schrijven soms toch meerdere antibioticakuren voor waarmee de klachten niet verdwijnen. 

Volgens de principes van de Chinese geneeswijze is bovenstaande goed te verklaren. Het is inderdaad mogelijk om blaasontstekingsklachten te hebben zonder dat er een daadwerkelijke ontsteking is, binnen de Chinese geneeswijze heet dit fenomeen "hitte in de blaas". Deze hitte komt via een omweg in de blaas. 

Alle organen staan met elkaar in verbinding doormiddel van energiebanen. Bovengenoemde blaasklachten ontstaan vaak bij jonge verliefde dames en vaak na het vrijen. Verliefdheid en passie zijn de emoties van het hart, soms kunnen deze gevoelens zo intens zijn dat er een teveel aan energie in het hart ontstaat, de energie moet toch ergens naartoe en kiest dan de weg naar de bijbehorende energiebaan; de hartenergiebaan. Deze staat weer in verbinding met de dunnedarmenergiebaan die weer in verbinding staat met de blaasenergiebaan die eindigd bij de blaas. En zo is het verhaaltje rond. 

 

Wat ik in mijn praktijk meemaak is dat deze dames hun klachten blijven houden ondanks antibioticakuren. Hun verhaal is dat de antibioticakuur maar kort zijn werk heeft gedaan maar dat de klachten toch weer terug komen. De vraag aan mij is dan hoe het kan dat als er geen ontsteking is de antibiotica wel werkt maar kort werkt. Antibiotica heeft een koelende werking op hitte, het maakt niet uit wat de oorsprong van de hitte is, er wordt gekoeld bij inname hiervan. 

Een ander probleem aan de blaas ontstaat als er meerdere antibioticakuren achter elkaar gegeven worden. Er kan dan een ander soort blaaspijn ontstaan die maar niet over wil gaan, deze klachten kunnen gepaard gaan met vaak moeten plassen; een overactieve blaas. Artsen sturen deze patienten naar de uroloog, die vervolgens niets vinden kan; de blaas ziet er goed uit. De reden van ontstaan van deze klachten is dat er teveel koeling aan de blaas is toegevoegd. De behandeldiagnose binnen de Chinese geneeswijze is "koude in de blaas". 

Een bijkomende klacht bij langdurige blaasproblemen is pijn aan de hielen of zijkant van de voeten. Door een verstoring in de blaasenergiebaan, welke langs de buitenzijde van de voet loopt, kunnen daar pijnklachten ontstaan. Ook hier is iets aan te doen gelukkig. 

Inmiddels heb ik steeds meer mensen onder behandeling met blaasproblemen van verschillende aard. Gelukkig zijn deze klachten niet moeilijk om te behandelen. 

Andere klachten met betrekking tot de blaas die behandelbaar zijn zijn moeite met plassen, pijn bij plassen tijdens de menstruatie bij endometriose, een te gespannen bekkenbodem, stress incontinentie (urineverlies bij hoesten, persen en niezen), en het hebben van een overactieve blaas. 

 Neem eens een kijkje op mijn website www.acupunctuur-annemarie.nl 

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.