Acupunctuur helpt na Covid infectie

De nasleep van een Covidinfectie kan voor iedereen anders zijn. Toch merk ik in mijn praktijk overeenkomsten in het klachtenpatroon.

Inmiddels weten we hoe grillig het verloop van een Covidinfectie kan zijn. Niet iedereen krijgt dezelfde klachten en niet iedereen knapt even snel op. 

In mijn acupunctuurpraktijk heb ik geregeld mensen onder behandeling die een nasleep ervaren van een Covidinfectie. De klachten die de mensen hebben lopen uiteen; niet iedereen is het zelfde.

Binnen de Chinese geneeskunst bestaat er een opbouw van verschillende beschermlagen die ziekten buiten moeten houden. Als een ziekte het lichaam binnenkomt kan deze op een van de beschermlagen blijven hangen en ontstaat er een specifiek klachtenpatroon. Het klachtenpatroon wat vaak voorkomt is hoofdpijnklachten op het voorhoofd gelokaliseerd, prikkels van buitenaf niet goed kunnen verwerken, maag/darmklachten, slappe ledematen, vermoeidheid voornamelijk in de ochtend en/of moeite met opstaan, wazigheid in het hoofd (brainfog), slechte concentratie, last van het hebben van dromen.

Deze klachten zijn toe te schrijven aan een verzwakt aarde element, bestaande uit de maag en de milt energie. 

Gelukkig zijn deze klachten te behandelen met acupunctuur, soms is het nodig om de acupunctuurbehandeling te ondersteunen met Chinese kruiden voor een sneller resultaat.

 

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.