Ons hart is niet alleen onze motor

Door verschillende invloeden van buitenaf, maar ook hartaandoeningen zoals hartinfarct of hartritmestoornissen, kan de hartenergie uit balans raken.

Binnen de Chinese geneeskunst staat hart niet alleen voor "de motor die ons draaiende houdt". Het hart staat voor communicatie, verbinding met anderen zoeken, lachen en plezier maken, liefde voelen en gepast gedrag; op het juiste moment de juiste dingen zeggen en doen. 

Via onze hartenergie maken we contact met de omgeving en uiten we onze emoties, de emotie van het hart is liefde en compassie. 

De andere belangrijke organen zoals milt, long, nier en lever hebben ook hun emotie en gedragingen, ook deze worden geuit via het hart. Zo wisselen we de hele dag van emotie om ons te uiten naar de anderen om ons heen. 

Het hart kan geraakt worden door indrukken om ons heen; mooie muziek of een mooi tafereel wat we zien kan ons diep roeren. Dingen die tegen ons gezegd worden kunnen ons diep raken en verdrietig of boos maken; het hart is een kwetsbaar orgaan. 

Gelukkig heeft het hart een beschermer welke ervoor zorgt dat we ons kunnen beschermen tegen kwetsingen van buitenaf zodat het hart niet beschadigd of gekwetst kan worden.

Door verschillende invloeden van buitenaf; afgewezen worden door een geliefde of geen bevestiging of contact kunnen krijgen met anderen, kan het hart zo geraakt worden dat er een dysbalans van de hartenergie ontstaat waardoor iemand afgevlakt raakt, geen emotie meer kan uiten of voelen. 

De zomer correspondeert met het vuurelement waar ook hart en zijn beschermer in onder zijn gebracht. Met het vuur van het hart heb je lief en volg je je passie. Als door teveel zomerhitte het hart oververhit raakt is er teveel passie en kan dit omslaan naar losbandigheid, of in het minste geval hitte in het lichaam met opvliegers of blosjes met warmtegevoel. 

Andere klachten die ten grondslag liggen aan een verstoorde hartenergie zijn onrust voelen, slecht slapen, nervositeit

Een doorgemaakt hartinfarct of het hebben van hartritmestoornissen brengt ook verstoring van de hartenergie teweeg.

Alle bovengenoemde klachten zijn met acupunctuur te behandelen, acupunctuur is de sleutel naar een betere balans van de hartenergie.

Maak een afspraak in de praktijk van Tao Dao.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.