Acupunctuur bij erectiestoornissen

Erectiestoornissen komen vaker voor dan men denkt. Waarschijnlijk praten mannen minder vaak over hun ongemakken dan dat vrouwen dat doen.

Toch is het van belang om hier stil bij te staan. Sommige mannen denken dat als ze boven een bepaalde leeftijd komen en de erecties afnemen of wegblijven dit bij de leeftijd hoort. Dit hoeft niet zo te zijn, de klacht kan het gevolg zijn van hart- en/of vaatziekten. Het is van belang om met deze klacht naar de huisarts te gaan om de oorzaak van de erectiestoornis te onderzoeken. De huisarts zal een verwijzing geven naar de uroloog/seksuoloog om nader onderzoek in te zetten naar de oorzaak van de erectiestoornis. Afhankelijk van de oorzaak (verkeerde leefstijl, suikerziekte, medicatiegebruik, hormonale stoornis) kunnen er middelen zoals vacuümpompjes, injecties of pillen worden voorgeschreven om zo een erectie te bewerkstelligen. Een klacht staat nooit op zichzelf, erectiestoornissen kunnen gepaard gaan met andere klachten zoals: oorsuizen, lage rugpijn, moeite met plassen, pijn bij plassen, zeer scrotum en perineum, druk op de borst, vermindert libido, vroegtijdige ejaculatie, nachtzweten, slapeloosheid, duizeligheid, wazig zicht.

Naast deze lichamelijke klachten kan er gedragsmatig ook iets veranderen bij de man; irritatie, frustratie, boosheid en depressie kunnen opspelen als de druk om te presteren in bed word verhoogd doordat het lichaam het af laat weten. Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze zijn erectiestoornissen goed te behandelen met acupunctuur. Voordat de acupunctuurbehandeling begint wordt doormiddel van het stellen van vragen de hoofdklacht en bijkomende klachten in kaart gebracht. Daarna worden diagnosemiddelen zoals het bekijken van de tong en het voelen van de pols toegepast. Al deze bevindingen vormen de diagnose volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Vervolgens wordt de behandeling ingezet, er worden naaldjes (0.18 mm dik) in het verloop van de energiebanen op de armen en benen gestoken. Een van de energiebanen (meridianen) die direct in contact staat met de geslachtsorganen is de levermeridiaan, dit is een van de meridianen die gebruikt kan worden om erectiestoornissen te behandelen.

Annemarie Visser
www.acupunctuur-annemarie.nl              

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.