Veelvoorkomende problemen in bed en hoe je het oplost

Seks kan fantastisch zijn. Toch ervaren veel koppels problemen tussen de lakens. Dat is ook niets om je voor te schamen.

Zelfs stellen die al heel lang samen zijn, kunnen deze problemen ervaren. Juist als je heel lang samen bent. Het is dan niet vreemd als het minder spannend wordt in bed. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan die fysiek of psychisch van aard zijn. Het is vooral belangrijk om hier niet te lang mee te blijven zitten en het bespreekbaar te maken. Zodra je dit doet, zijn de meeste problemen gewoon op te lossen. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende problemen en vertellen we de mogelijke oplossingen. 

Erectieproblemen 

Het gebeurt elke man wel een keer. Ze krijgen hun penis niet stijf of hij zwakt alweer heel snel af. Dit is niets om je voor te schamen, maar het kan je seksleven wel enorm in de weg staan. Om nog maar te zwijgen aan de gevolgen voor je zelfvertrouwen. Erectieproblemen hebben vrijwel altijd een onderliggende oorzaak. Deze is echter niet altijd even gemakkelijk te achterhalen. Dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Ook leeftijd, je levensstijl en eventuele medicijngebruik spelen een belangrijke rol. 

Als het vooral draait om leeftijd, dan bieden erectiepillen meestal de uitkomst. Wist je dat je zelfs erectiepillen kruidvat kunt krijgen? Sommige pillen zijn zelfs vrij in de verkoop. Als je echt voor goede pillen wilt gaan, kun je beter naar je eigen apotheek. Neem wel altijd eerst contact met je huisarts voordat je dergelijke pillen slikt. Dan weet je zeker of dit geen gevolgen heeft voor je gezondheid. 

Weet je niet wat de oorzaak is van jouw erectieprobleem? Dan is het sowieso verstandig om eerst langs de huisarts te gaan en lichamelijke problemen uit te sluiten. 

Laag libido 

Als een van de twee libidoproblemen heeft, dan kan dit grote gevolgen hebben. Zeker wanneer de ander juist een hoog libido heeft. Dat veroorzaakt al snel wrijving binnen een relatie. Natuurlijk zijn er ook belangrijkere dingen dan seks, maar het kan wel frustratie opleveren als de één vaker wil dan de ander. 

Bij een laag libido geldt over het algemeen dat je je lichaam extra moet stimuleren om weer meer goesting te krijgen. Door meer seks te hebben, past je lichaam zich aan. Natuurlijk moet je niets tegen je wil doen, maar probeer jezelf wel er af en toe tot te zetten om seks te hebben. Je zult merken dat je libido hierdoor ook weer gaat toenemen. 

Werkt dit niet? Onderzoek dan of er mogelijk een andere onderliggende oorzaak is voor het probleem.

Te vroeg klaarkomen 

Bijna iedere man is wel een keer te vroeg klaargekomen. En waar een vrouw meestal in staat is om dan nog door te gaan, is dit bij een man in de meeste gevallen niet meer mogelijk. Dat is heel vervelend. Niet alleen voor de man, maar ook voor de partner. Gelukkig zijn er manieren om het klaarkomen uit te stellen. Hierbij geldt: oefening baart kunst. De man kan bijvoorbeeld tijdens het masturberen oefenen om vlak voor het climax te stoppen. Hoe vaker dit geoefend wordt, hoe makkelijker het zal gaan.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.