Wat is systeemtherapie?

Relatie - en gezinstherapie wordt ook wel systeemtherapie genoemd. Carolien Roodvoets legt graag uit hoe je dit kunt inzetten.

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op relaties tussen mensen. Het woord "systeem" verwijst naar het feit dat iedereen deel uit maakt van een sociale groep, zoals een gezin, een team, een buurt, een organisatie enz.. We spreken dan van een sociaal systeem. In zo'n systeem beïnvloeden mensen elkaar, gedachten, gevoelens, verwachtingen en gedragingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit de omgeving.

Binnen een sociaal systeem zoals bijvoorbeeld een gezin of partnerrelatie kunnen er problemen ontstaan waardoor de verhoudingen en de omgang met elkaar onder druk komt te staan. Het kan zijn dat het probleem vooral op het gebied van de communicatie ligt, of het vertrouwen is beschadigd, of de problemen zijn veroorzaakt door tegenslagen en nare omstandigheden, of de wederzijdse verwachtingen liggen erg uiteen enz. enz.
Door middel van partner-relatie - en of gezinsgesprekken wordt geprobeerd de onderlinge verhoudingen te versterken en te verbeteren en de problemen op te lossen.

Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk gesprek en lees alvast meer op mijn website. www.carolienroodvoets.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.