Seks met of zonder speeltjes: waar geef jij de voorkeur aan?

Speeltjes zijn niks om je voor te schamen, hoe gebruik jij ze?

Waar de ene persoon een flinke collectie in huis heeft, is er in het andere huis geen enkel seksspeeltje te vinden. Of we ze gebruiken, en hoe, dat is dus erg afhankelijk per persoon. Soms worden speeltjes alleen gebruikt voor soloseks, terwijl andere stellen ze juist ook samen graag gebruiken. Soms horen ze bij een uitgebreid ritueel, terwijl ze andere keren juist worden gebruikt als er weinig tijd is. Hoe zit dat bij jou?

Je bent niet de enige hoor

Al heeft niet iedere volwassene een speeltje in huis, een heel groot deel van de bevolking heeft er echt wel wat ervaring mee. In de meeste huishoudens vind je er wel eentje, of meer dan één, en anders heeft men er in ieder geval wel eens eentje vastgehouden of er op zijn minst een afbeelding van gezien.

Speeltjes zijn dus niks om je voor te schamen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je seksleven, in welke vorm dan ook, een stuk prettiger wordt en je er nog meer plezier aan beleeft. Welke rol de easy toys hierin precies spelen, dat bepaal je uiteraard zelf. Dat extra plezier begint uiteraard wel met het uitzoeken van een toy die bij je past. De tijd dat je er een schimmige winkel voor in hoefde of op een duistere plek op internet je slag moest slaan ligt gelukkig al heel ver achter ons. Steeds meer winkels bieden toys aan, en de zaken die zich erin hebben gespecialiseerd zijn licht, toegankelijk, stijlvol en relaxed, een sfeer die je ook in online shops terugziet. Zo heb je dus volop de kans om goed te bekijken wat er nu allemaal te koop is, en wat al deze toys voor jou kunnen betekenen. 

Hoe ga je ze gebruiken?

Op welke manier gebruik jij je toys vooral, of wat heb je erbij voor ogen als je je eerste toy aan gaat schaffen? Voor veel mensen geldt dat zij ze vooral gebruiken tijdens soloseks. Een groot deel van het assortiment, zowel voor mannen als vrouwen, is hier ook op gericht. Er zijn toys die geslachtsgemeenschap heel aardig weten na te bootsen, en daardoor erg populair zijn tijdens de momenten waarop mensen geen relatie hebben, of het gevoel ook gewoon in hun eentje willen ervaren.

Voor vrijwel elke toy geldt echter dat je hem ook prima samen met een partner kunt gebruiken. Als opwarmertje voor ‘het echte werk’, maar ook in plaats ervan. Speeltjes die specifiek geschikt zijn voor BDSM, die zijn natuurlijk juist bedoeld om samen te gebruiken. In je eentje is dit niet alleen praktisch redelijk onmogelijk, ook gaat het hierbij juist om de interactie en wisselwerking tussen jou en je partner.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.