Hoe voorkom je dat je te snel klaarkomt? 3 tips

Te snel klaarkomen kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van je seksleven.

We spreken van vroegtijdig klaarkomen als het orgasme eerder komt dan je als man zou willen. Dit kan zowel vervelend zijn voor de man als zijn partner. Toch hoeft te snel klaarkomen geen probleem te zijn. Bij sommige mannen zit het simpelweg in hun DNA. De ene man komt sneller klaar dan de ander. Zolang zij en hun partner hier echter geen moeite mee hebben, dan hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Als het echter wel problemen oplevert voor je seksleven, dan is het belangrijk dat hier iets aan gedaan wordt. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven we drie tips om je orgasme uit te stellen. 

1. Kwestie van ervaring 

In de meeste gevallen is het uitstellen van een ejaculatie een kwestie van ervaring. Het is belangrijk dat je de signalen van je lichaam goed opvangt. Vooral jongeren vinden dit vaak nog lastig. Ze gaan door totdat ze al het punt hebben bereikt dat ze hun opwinding niet meer onder controle kunnen houden. Door je lichaam en de signalen die het afgeeft beter te leren kennen, lukt het je waarschijnlijk steeds beter om op die momenten gas terug te nemen en daardoor het orgasme uit te stellen. Dit is echt een kwestie van ervaring. Dit kan zowel tijdens de seks als het masturberen worden geoefend.

2. Communiceer tijdens de seks 

Gebeurt het vooral tijdens de seks dat je over het punt van opwinding gaat en er geen weg meer terug is? Zelfs als je eigenlijk nog helemaal geen orgasme wilt krijgen? Dan is het belangrijk dat je hierover spreekt met je partner. Het is belangrijk dat de communicatie tijdens de seks goed is en dat jullie allebei naar manieren zoeken om de opwinding tijdelijk te minderen, zodat er langer doorgegaan kan worden. Schaam je niet om hier met je partner over te praten. Het is voor je partner alleen maar fijn om er samen aan te werken en zo jullie seksleven te verbeteren. 

3. Ga naar de huisarts 

Heb je inmiddels al vrijwel alle tips geprobeerd en lukt het je nog steeds niet om een zaadlozing uit te stellen? Of kom je echt extreem snel klaar en lijkt hier niets aan te veranderen? Dan is het goed om contact op te nemen met de huisarts. Schaam je hier niet voor, want artsen zijn het echt gewend om over zulke dingen te spreken. Hij kan jou helpen door tips te geven of eventuele andere onderliggende oorzaken uit te sluiten. Daarnaast zijn er ook medicijnen die geslikt kunnen worden. Soms word je doorgestuurd naar een seksuoloog om je verder te helpen. Als het te snel klaarkomen echt een groot probleem is en leidt tot een slechter seksleven en misschien zelfs wel problemen binnen de relatie, dan is het goed om hier werk van te maken en professionele hulp in te schakelen. 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.