Hoe is jouw seks?

Misschien kan jouw sekslust wel een boost gebruiken

Hier vast wat voorspel, voordat het echte werk kan beginnen. Ik zeg altijd,
 'seks is het lekkerste wat er is, en het kost niks.'
Dat wil je dan toch in je leven. :) Wanneer onze ouders niet de lust hadden ervaren, om elkaar achterna te jagen als huppelende konijnen, stonden wij niet met z'n allen op deze aardkloot. Realiteit: geen seks, geen leven. Je zou dus kunnen zeggen, dat het onderwerp seks het meest normale onderwerp is om over te praten. En daar vergis ik mij iedere keer weer. En dan kan ik er misschien wel heel open minded over zijn. Dat zegt niet, dat de persoon die een afspraak met mij heeft hier ook zo in staat. In de loop der jaren pik ik ze er zo uit, die meer op hun potlood zitten te knabbelen, als aan iemand z'n oorlel. En dan ook blijkt, dat de seks er sporadisch is, of helemaal niet aanwezig in hun leven. En dit bedoel ik zeker niet veroordelend, maar dit is wat ik observeer. Zeker wanneer ik relaties coach, relaties die willen kijken of er een manier is om weer dichter tot elkaar te komen. Wanneer ik de vraag stel, 'hoe de seks samen is', wordt het over het algemeen vaker stil dan luidruchtig. Sommige mensen laten dan toch een bepaalde lichaamstaal zien die er niet om liegt, en ik dus eigenlijk geen antwoord meer behoef af te wachten.

Een beetje schuifelen op de stoel, een slokje nemen, in alle verlegenheid blozen, stamelen en haperen

Met andere woorden, het lastig vinden om hier net zo normaal naar te kijken, als dat je naar de groenteboer gaat. Zo ook tijdens een gesprek met een cliënt die mij vertelde dat hij geen seks meer had met zijn vrouw. Al jaren niet. Vanwege het feit dat het er in de loop der jaren, is in geslopen. Naar mijn idee is het er eerder uit geslopen. Veelal voorkomend feit is, dat er niet wordt gecommuniceerd over datgene dat behelst, zeg ik altijd. En dat dit al veel langer speelt, maakt het ook weer lastiger, om hét er wel over te hebben samen. En beiden in een bepaalde impasse verzinken en hier niet meer uit weten te komen. Dan wordt het dobberen, en daardoor een steeds grotere grijze plek in het geheel neemt, en dus in de relatie. Tevens dat openstellen en praten over seks, ook tegelijkertijd van je vraagt, dat je je kwetsbaar opstelt en met de billen bloot moet. Dat vergt lef, zeker als dat al jaren nou niet het meest besproken onderwerp is geweest tussen beiden. En wellicht is het nooit onderwerp van gesprek geweest. En dat is wat er dan ook gebeurt, wanneer deze mensen de keuze hebben gemaakt om naar mij te komen. Ze zijn zich er van bewust dat het tijd is om het roer om te gooien. Ze hebben er voor gekozen om hier in gecoached te willen worden. Want elkaar maar de schuld blijven geven, dat er maar een kruimeltje seks is of helemaal geen seks meer is, brengt geen ommekeer en zeker geen seks. Wanneer beiden partijen de stap willen maken om het anders te doen, dan vraagt dat inderdaad lef, input en ook de wil om uit je comfort zone te stappen. Want wat je niet erkent, kan je ook niet veranderen of verbeteren.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.