Nieuwe subsidieronde om dagelijkse beweging te stimuleren

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt opnieuw geld beschikbaar om laagdrempelige beweeginitiatieven aan te jagen.

Het geld komt uit het Groeiprogramma van de Beweegalliantie en is bedoeld voor het verder ontwikkelen van lokale en regionale initiatieven. Het doel hiervan is volwassenen met minder kansen te stimuleren om meer te bewegen gedurende de dag.

Per initiatief is een maximum bedrag van 24.999 euro beschikbaar. Dat geld moet binnen zes tot twaalf maanden na toekenning worden besteed aan het ingediende voorstel. Dat gebeurt in de vorm van een voucher, die ingezet kan worden om kennis, ervaring en expertise te bekostigen. Organisaties kunnen hiermee bijvoorbeeld diensten van adviesbureaus of andere bedrijven inkopen, zodat ze

obstakels bij de borging en/of opschaling van lokale beweeginitiatieven weg kunnen nemen. Men kan dus expertise inkopen, maar het is ook mogelijk om zo’n voucher in te zetten voor het adopteren en implementeren van een bestaand lokaal beweeginitiatief voor volwassenen met minder kansen. Voorbeelden van succesvolle initiatieven in een eerdere subsidieronde zijn hier te vinden.

Tijdsplanning

De mogelijkheid om een voucher aan te vragen voor deze subsidieronde is opgesteld op 9 april 2024. Op 23 mei 2024 vindt een informatiebijeenkomst plaats, vervolgens hebben organisaties tot 10 september 2024 de tijd om de aanvraag in te dienen. Een maand daarna zullen alle aanvragen worden beoordeeld. Medio november wordt dan duidelijk of een aanvraag gehonoreerd zal worden. December geldt als uiterlijke startdatum voor de betreffende projecten. Die zullen vervolgens uiterlijk in december 2025 moeten worden afgerond. Het totale budget voor deze subsidieronde bedraagt 349.986 euro. Dat komt neer op veertien keer de maximaal aanvraagbare waarde van 24.999 euro.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.