Welk zorgverzekeringspakket past het beste bij mij?

In dit artikel bespreken wij meest voorkomende behandelingen en vergoedingen. Tevens wordt er kort besproken welke verzekeringen er allemaal zijn.

Hoe ouder je wordt, des te meer gezondheidsklachten je kan verwachten. Dit kan echter per persoon verschillen, omdat iedereen een eigen medische geschiedenis heeft. Als je een niet al te rustige medische geschiedenis hebt gehad, dan is het verstandig om na je 50e goed verzekerd te zijn. In dit artikel bespreken wij meest voorkomende behandelingen en vergoedingen. Tevens wordt er kort besproken welke verzekeringen er allemaal zijn.

Welke behandelingen zijn relevant voor een 50 plusser?

Wanneer je wat ouder wordt, verandert meestal ook de zorgbehoefte. Misschien krijg je wat meer behoefte aan fysiotherapie of blijkt een gehoorapparaatje geen overbodige luxe. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als dat vergoed wordt door de zorgverzekeraar. 

Dit houdt in dat je jezelf voor deze behandelingen moet dekken middels een goed pakket. De vraag is natuurlijk : welk pakket is het beste? We mogen gelukkig zelf ons pakket samenstellen en dit kan makkelijk via zorgverzekering vergelijkingswebsites zoals www.zorgkiezer.nl.

Er wordt meestal geadviseerd om 18 fysiotherapie behandelingen af te sluiten. Zo ben je goed gedekt tegen calamiteiten zoals: Oedeem, scheur in de spier, mensendieck e.d.

Ook is het verstandig om een verzekering te hebben voor alternatieve geneeswijzen. Enkele belangrijke en meest voorkomende vormen van alternatieve geneeswijzen zijn:

  • Acupunctuur: oftewel naalden therapie
  • Chiropractie: Chiropractie is een therapie die vooral wordt gebruikt bij klachten aan rug of nek.
  • Podo-orthesiologie: Podo-orthesiologie is een therapie gericht op de houding. Bijvoorbeeld het verbeteren van je houding of klachten die voortkomen uit een verkeerde houding.

Last but not least en eigenlijk ook wel een van de belangrijkste is de tandartsverzekering. Behandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling, vullen van gaatjes, controle en een bezoek bij de mondhygiëniste kan al snel oplopen tot een fors bedrag. Je wil immers niet dat het van je eigen zak gaat en hierdoor is het belangrijk om minstens 250 euro per jaar af te sluiten. 

Welke zorgverzekeraars zijn er?

Nederland kent ongeveer zo’n 14 zorgverzekeraars. Het aanbod is groot, maar de relevantie van de zorgverzekering verschilt per persoon. Wat oudere mensen sluiten een verzekering af bij de grotere partijen, terwijl de jongeren vaak gebruik maken van zorgverzekeringen die jongeren pakketten beschikbaar hebben. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en beste keuze? Maak dan gebruik van de zorgverzekering vergelijken 2021

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.