De beste keuze en premie voor jouw zorgverzekering in 2023

De uitdaging om de een goedkope zorgverzekering af te sluiten met de juiste dekking lijkt dit jaar nog groter.

Dat wil niet zeggen dat je moet inleveren op de kwaliteit van je zorgbehoeftes. Bij het afsluiten van een zorgverzekering is je geestelijke gezondheid belangrijk om mee te nemen in het maken van die keuze. Wij hebben uitgezocht waarvoor je verzekerd bent als je opzoek bent naar mentale hulp.

Wanneer word je geestelijke zorg vergoed?

Het belangrijk om op verschillende zaken letten, zoals het orde hebben van een verwijsbrief van de huisarts. Daarnaast moet je even goed nagaan of de behandelaar een contract heeft met een zorgverzekeraar. Even belangrijk is de juiste instelling vinden die past bij jouw wensen.

Mentale zorg in de basisverzekering

In alle gevallen kun je verzekerd met een basisverzekering terecht bij de geestelijke gezondheidszorg namelijk de de GGZ. Welke behandelingen je wilt ondergaan bepalen uiteindelijk wel of je volledig alles vergoed krijgt of deels. het is daarom altijd verstandig dit soort vragen te stellen tijdens je intake of al eerder bij je huisartsbezoek. Je kan uitzoeken of de instelling die je behandeling aanbiedt aangesloten is bij je verzekeraar. Hetzelfde geldt voor medicatie aanvullend bij de behandeling. Daar blijkt dat in de praktijk lang niet alles (volledig) vergoed wordt.

De goedkoopste zorgverzekering voor jou

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan wil dat niet zeggen dat je alleen naar de prijs kijkt en de zorgverzekering met het laagste maandbedrag de goedkoopste optie voor jou is. Het is begrijpelijk dat je niet wilt betalen voor zorg die je niet nodig hebt, maar besparen op zorg die je wel nodig hebt kan aan het einde van de rit juist meer kosten. Als je van tevoren al weet welke zorg je nodig zult hebben voor het komende jaar dan kan dat helpen bij het vinden van een goedkope zorgverzekering.

Bij het kiezen van een verzekering is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden in de polis en de dekking die de verzekering biedt. Voor iemand die regelmatig zorg nodig heeft of veel medicijnen gebruikt, kan het juist goedkoper zijn om voor een polis met een hoger maandbedrag en een lager eigen risico te gaan. Ook als je in verwachting bent van een kind kan het de moeite waard zijn om over te stappen op een andere zorgverzekering. Als vrouw heb je tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd meer zorg nodig en het kan voordelig voor je uitpakken als je wisselt van zorgverzekering.

Door de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je erachter komen wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jouw situatie. Bovendien hanteren sommige verzekeraars de mogelijkheid om de premie op jaarbasis te voldoen waarbij je een betalingskorting tot wel 3% kunt krijgen. Zo kan je zorgverzekering nog voordeliger uitpakken.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.