Stappenplan om de meest geschikte zorgverzekering te vinden

De periode rond de jaarwisseling wordt onder andere gekenmerkt door het “overstapseizoen” van zorgverzekeringen.

De maanden december en januari is de tijd dat je een overstap naar een nieuwe zorgpolis kunt maken. Uiteraard is het voor iedereen een persoonlijke keuze of dit de beste keuze is maar het maken van een vergelijking is zeker aan te raden. Het is immers absoluut geen gegeven dat de meest geschikte zorgverzekering van het afgelopen jaar ook de beste optie is voor het komende jaar. Je kunt dit op een zeer eenvoudige manier vaststellen zonder dat het maken van een vergelijking je veel tijd hoeft te kosten. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan om op een eenvoudige manier de meest geschikte zorgverzekering te vinden.

Waarom het aanbod in zorgverzekeringen vergelijken?

Er zijn verschillende redenen aan te voeren waarom het een zeer verstandige keuze is om het aanbod in zorgverzekeringen te vergelijken. Laten we hiervoor eerst kijken naar je eigen situatie. Het is immers goed mogelijk dat je eigen zorgbehoefte aan het veranderen is. Denk maar eens aan een verslechtering van je gebit of als je merkt dat je minder goed gaat zien. Een andere verandering van situatie is dat er misschien wel gezinsuitbreiding op komst is. In dat geval zul je hele andere keuzes maken met betrekking tot je zorgverzekering. Tot slot kan je het wisselen van baan zien als een verandering van persoonlijke situatie. Het kan zomaar zo zijn dat je nu wel of juist niet gebruik kunt maken van een (financieel) aantrekkelijk collectieve verzekering.

Ook het veranderende aanbod met betrekking tot zorgpolissen is een goede reden om te vergelijken. Vrijwel iedere zorgpolis verandert jaarlijks. Soms is er sprake van een minimale verandering maar er zijn ook jaren dat polissen ingrijpend veranderen. Het is goed om na te gaan of de polis inhoudelijk nog aansluit op je zorgbehoeften en je wensen op gebied van vrije zorgkeuze. Daarnaast is de prijsstelling van de zorgverzekering zeker een punt om naar te kijken. Ook op dit punt zijn er veel veranderingen zichtbaar in deze sector. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar het totaalplaatje. Een zorgverzekering kan met een aanvullende zorgverzekering erg voordelig zijn maar met een andere aanvullende optie juist weer niet. 

De meest eenvoudige manier om een geschikte zorgverzekering te vinden

Als je naar het grote aanbod in zorgverzekeringen kijkt, zou je de indruk kunnen krijgen dat het een lastige- en vooral tijdrovende klus is om een geschikte zorgverzekering te vinden. Niets is minder waar. Als je het volgende stappenplan volgt, kun je snel en op een relatief eenvoudige manier vaststellen welke zorgverzekering het meest geschikt voor je is:

  1. Zorgkeuze. Bepaal voor jezelf welke zorg (zoals fysiotherapie, tandzorg of kraamzorg) je volgend jaar denk nodig te hebben en je wensen hierin, zoals vrije zorgkeuze.
  2. Verzekeringskeuze. Stel voor jezelf vast in hoeverre de basisverzekering hierin voorzien en welke zorg je bij moet verzekeren.
  3. Zorgverzekering vergelijken 2021. Maak gebruik van een betrouwbare- en onafhankelijke site om je opties in zorgverzekeringen voor 2021 te vergelijken. 
  4. Hoogte eigen risico bepalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het eigen risico bedrag te verhogen om op deze manier ervoor te zorgen dat je een lagere maandpremie betaalt. 
  5. Zorgverzekering afsluiten. Als je gebruik hebt gemaakt van een goede onafhankelijke vergelijkingssite om de zorgverzekeringen te vergelijken, kun je vaak ook meteen via dit platform je zorgverzekering afsluiten. Je bent dan in één keer klaar.

 foto: pexels 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.