Wat weet je over botox?

Injectables, zoals botox en fillers, zorgen voor een jonger en strakker gezicht.

Botoxbehandelingen zijn zeer betaalbaar in vergelijking met andere cosmetische ingrepen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor een botox- of fillerbehandeling. Naar schatting worden er in Nederland inmiddels meer dan 400.000 injectable behandelingen per jaar uitgevoerd. Maar weet je wat botox eigenlijk is? Een cosmetisch consulent van Botox Maastricht legt uit wat botox precies inhoudt.

Wat is botox precies?

“Botox is een injecteerbare stof die een medische vorm is van het botulinum toxine A, ook wel botulinetoxine genoemd. Het is een medisch eiwit dat in de spieren van het gezicht wordt geïnjecteerd om de verschijning van groeven en lijnen te minimaliseren. Wanneer Botox voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt, wordt het toxine gezuiverd, verdund en vervolgens in de gezichtsspieren geïnjecteerd”, aldus de cosmetisch specialist van Botox Maastricht. “Het toxine blokkeert de zenuwimpulsen die de beweging van de spieren controleren door het vermogen van de patiënt om ze samen te trekken te beperken. Vrijwel onmiddellijk wordt een gladstrijkend effect waargenomen, dat in de loop van de volgende dagen steeds beter wordt. De resultaten houden drie tot zes maanden aan, waarna de meeste patiënten geleidelijk naar hun vroegere toestand terugkeren. Het is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid die je laat injecteren, die bepaalt hoelang het effect duurt”.

Wat zijn de kenmerken van botox?

De specialiste van Maastricht Botox vervolgt: “Botox ontspant bepaalde spieren in het voorhoofd zodat het fronsen en rimpels van de wenkbrauwen binnen één behandeling wordt verminderd of volledig verdwijnt. Aangezien je je voorhoofd niet kunt fronsen - opzettelijk of onbewust - omdat de spieren niet samentrekken, zul je een jonger uiterlijk krijgen. Uiteindelijk is het met regelmatige of tweejaarlijkse botox-injecties minder waarschijnlijk dat je na verloop van tijd slijtagepatronen in je gezicht ziet ontstaan. Als je je expressieve wenkbrauwen wilt behouden, kunnen je een ander patroon van injecties en een lagere dosering gebruiken. Botox werkt voor preventie, vermindering en onderhoud”. “Wanneer je naar Botox Maastricht komt voor een consult, zullen we vragen naar je doelen, wensen, zorgen en ervaringen uit het verleden om een behandelplan op maat te maken voor jouw persoonlijke behoeften” geeft zij aan.

Voorbereiding en behandeling

De consulent van Botox Maastricht adviseert bovendien dat het belangrijk is dat je je arts vertelt als je in de afgelopen vier maanden een botoxinjectie hebt gehad. “Vertel ook of je spierverslappers, slaapmiddelen of allergiemedicijnen gebruikt. Als je bloedverdunners gebruikt, dien je daar mogelijk enkele dagen voor de injectie mee te stoppen om het risico op bloedingen of blauwe plekken te beperken”.
En als laatste geeft ze aan dat je tijdens de behandeling ervoor kunt kiezen je huid van tevoren te laten verdoven. “Je arts kan een of meer van de verschillende methoden gebruiken die beschikbaar zijn om het gebied te verdoven, zoals plaatselijke verdoving, ijs en vibratie-anesthesie, waarbij massage wordt gebruikt om het ongemak te verminderen.
Botoxinjecties worden meestal in de spreekkamer van een arts uitgevoerd. De arts gebruikt een dunne naald om kleine hoeveelheden botuline toxine in je huid of spieren te injecteren. Het aantal injecties dat nodig is, hangt af van veel factoren, waaronder de omvang van het te behandelen gebied. Na de behandeling raden ze af de behandelde gebieden gedurende 24 uur niet te masseren. Dit kan helpen voorkomen dat het toxine zich verspreidt naar een ander gebied. Je kunt al je normale activiteiten direct na de behandeling hervatten” sluit de consulente van Botox Maastricht af.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.