Natuurlijke contouren van je gezicht herstellen met fillers

Zo nu en dan ontdekken wetenschappers weer iets nieuws op het gebied van huidverzorging.

Eén van die noviteiten is het gebruik van zogenoemde hybride fillers, een techniek die door cosmetisch artsen inmiddels regelmatig wordt toegepast. Simpel gezegd komt het erop neer dat een stof, die de aanmaak van collageen in de huid stimuleert, wordt gecombineerd met een product op basis van hyaluronzuur. Deze laatste stof heeft de mens van nature ook in zich en zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft en daardoor direct een mooiere, vollere huid bewerkstelligd. Het effect van de andere stof is na ongeveer vier tot zes weken zichtbaar.

Wat is collageen?

De stof collageen is in feite een soort bouwsteen van je huid. Het probleem is echter dat we gedurende ons leven steeds minder collageen aanmaken. Al rond je dertigste neemt de collageenproductie in je lichaam af. Je huid begint dan al de eerste tekenen van veroudering te vertonen. Ben je ongeveer 45 jaar oud, dan is de hoeveelheid collageen in de huid al met bijna een derde afgenomen ten opzichte van de situatie in je jeugd. De huid wordt slapper en er ontstaan kleine rimpeltjes. Bij mensen die roken gaat het allemaal nog een stuk sneller, want zij breken daarmee hun collageenvoorraad onbedoeld verder af. Ook uv-straling, ongezonde voeding en stress zijn van (negatieve) invloed op de snelheid waarmee zich dit proces voltrekt.

Aanmaak van collageen stimuleren

Zoals er stoffen zijn die de aanmaak van collageen dwarsbomen, zo zijn er ook stoffen die de aanmaak ervan juist stimuleren. Op basis van deze kennis hebben wetenschappers in de afgelopen jaren zogenoemde injectables ontwikkeld die ervoor zorgen dat de collageenproductie toeneemt. Hierdoor kun je dus het verouderingsproces van de huid tegengaan, al is het slechts een tijdelijke maatregel. Je spuit de stof diep in de huid en de werking van de stof blijft tot wel een half jaar van kracht. De huid verbetert erdoor en dat resultaat kan zelfs anderhalf tot twee jaar later nog zichtbaar zijn. Daar moet je echter wel wat voor over hebben, want zo’n injectable die de aanmaak van collageen stimuleert, kost gemiddeld zo’n zeshonderd euro. Tel daar dan nog de filler met hyaluronzuur bij op en je komt al snel uit op een prijskaartje rond de duizend euro.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.