Hoe werken injectables?

Fillers worden steeds vaker toegepast, maar wat is het verschil met botox? En hoe gaat het in zijn werk?

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun rimpels te laten behandelen met injectables. Injectables worden toegepast om bijvoorbeeld lachrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes te verminderen. Daarnaast wordt het voornamelijk toegepast om volume te vergroten van bijvoorbeeld de lippen of de structuur te verbeteren van de wangen of de kin. Injectables zoals fillers zijn een stof die in de huid wordt gespoten en zorgt dan voor meer volume. Hoe werkt het precies en wat is het verschil met botox?

Verschil tussen injectables en botox

Het opvullen van rimpels door middel van injectables wordt steeds meer gedaan. Deze techniek biedt een tal van voordelen, een van de grootste voordelen is dat het pijnloos is en geen herstelperiode heeft. Na het injecteren van fillers kun je direct weer naar buiten, anders dan na een esthetische operatie. Botox en fillers worden nogal eens door elkaar gehaald. Maar injectables oftewel fillers is iets anders dan botox. Bij botox wordt de connectie tussen een zenuw en een spier stil gelegd zodat de spier minder kan samentrekken. Niets voor niets krijg je bij het gebruik van botox vaak een strak gelaat. Het wordt dan ook vaak gebruikt om de expressierimpels op je voorhoofd of om kraaienpootjes weg te werken. Ook wordt het gebruikt om de bunny lines - dit zijn de lijntjes die verschijnen aan de zijkant van je neusbrug als je je neus optrekt – weg te werken. Bij botox wordt het allemaal strakgetrokken en komen ze niet meer terug. Fillers daarentegen zorgen ervoor dat het iets minder zichtbaar is en is daarnaast ook niet voor altijd.

Hoe werken injectables?

Wil je injectables? Dan bespreek je tijdens een consult eerst de wensen met de huidspecialist. Deze bepaalt dan welke filler het meest geschikt is en past bij het resultaat dat je wilt gebruiken. Sommige injectables kenmerken zich door een dikkere structuur en zijn het meest geschikt om bijvoorbeeld ingevallen wangen te verbeteren. Zij kunnen het verlies aan contour goedmaken. Daarnaast heb je ook dunnere fillers die geschikt zijn voor rimpeltjes en lijntjes te vervagen. Nadat er een keuze is gemaakt maak je een nieuwe afspraak met de dokter. Tijdens de behandeling krijg je eerst een beetje verdovende crème zodat de behandeling bijna geheel pijnloos is. Tijdens de behandeling worden dan de injectables ingespoten. Vaak krijg je daarna nog een lichte massage en is daarna de behandeling klaar. Afhankelijk van het gebied dat je kiest door een behandeling zo’n 10 tot 30 minuten. Nadien kan je last hebben van wat rode plekken of een beetje gezwollen huid, maar verder zie je er niks van. Na een aantal dagen zijn de rode plekken of de zwellingen ook weer weggetrokken. Als je snel last hebt van blauwe plekken wordt er ook wel eens voor gekozen om de injectables in te spuiten middels een canule. Dit zorgt ervoor dat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd raken. Zo krijg je ook minder snel blauwe plekken. Na het inspuiten van de injectables is het verstandig om de zon even te mijden voor het beste resultaat. De resultaten blijven vaak een half jaar tot een jaar zichtbaar. Daarna kun je ervoor kiezen om opnieuw een behandeling te laten uitvoeren.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.