Dit zijn populaire cosmetische ingrepen bij mannen

Lange tijd waren het vooral vrouwen die cosmetische ingrepen lieten uitvoeren, maar geleidelijk is daarin verandering gekomen.

Ook mannen melden zich de laatste jaren steeds vaker bij de plastisch chirurg of bij een kliniek voor injectables. Opvallend is wel dat mannen er in het algemeen een stuk minder over praten dan vrouwen. Steeds meer specialisten op het gebied van cosmetische behandelingen richten zich ook nadrukkelijk op mannen, want dit is duidelijk een groeiende doelgroep voor ze.

Liposuctie

Mannen van middelbare leeftijd hebben steeds meer moeite om het buikvet weg te werken. Het aanpassen van het eetpatroon en wat extra training hebben vaak niet meer het gewenste effect. Dit heeft onder meer te maken met een veranderde hormoonhuishouding. Wie toch een platte buik wil krijgen, kan liposuctie overwegen. Tijdens zo’n behandeling worden de overtollige vetcellen als het ware weggezogen. Dat gebeurt onder plaatselijke verdoving. Meestal ben je na een week voldoende hersteld om weer aan het werk te kunnen gaan. Intensief sporten kun je beter de eerste maand niet doen. Bedenk goed dat liposuctie wel de vetlaag verwijdert, maar niet de huid herstelt. Als de huid in goede conditie is, zal dit doorgaans geen probleem zijn.

Ooglidcorrectie

In de loop der jaren kunnen oogleden gaan hangen. Dit zorgt ervoor dat je er vermoeid of boos uitziet. Je kunt ook in letterlijke zin een bepaalde vermoeidheid ervaren of er zelfs hoofdpijn van krijgen. Ook kan het zicht verminderen. Het is in feite gewoon een teken des tijds, want zowel de huid rond de ogen als de spier in het ooglid worden na verloop van jaren wat slapper. Met een ooglidcorrectie kun je dit probleem verhelpen. Een huidoverschot en een eventueel overschot aan vetweefsel wordt verwijderd. Meestal is de behandeling in minder dan een uur tijd afgerond en doorgaans kun je direct daarna weer naar huis. Het effect van een ooglidcorrectie blijft doorgaans zo’n vijftien jaar zichtbaar.

Botox®

Fronsrimpels zijn in beginsel alleen zichtbaar wanneer we daadwerkelijk fronsen, dat wil zeggen dat we de ogen optrekken, waardoor in het gebied daarboven de huid gaat rimpelen. Niet zo vreemd, we maken immers daarmee ons voorhoofd eigenlijk tijdelijk iets kleiner, waardoor de huid in plooien valt. Maar als een man ouder wordt, blijft die fronsrimpel vaak ook zichtbaar als we niet fronsen. Met behulp van Botox® kun je dat ondervangen. Dit product bestaat uit het natuurlijk eiwit botulinetoxine, dat de spieren ontspant. De stof wordt met een injectienaald in het te behandelen gebied ingebracht. De werking van Botox® is tijdelijk; gemiddeld is het na ongeveer vier maanden nodig om de behandeling te herhalen.

Neuscorrectie

Er zijn diverse redenen denkbaar om een neuscorrectie te overwegen. Soms ligt er een medische reden aan ten grondslag. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ademhaling bemoeilijkt wordt door de stand van de neus. Het kan echter ook zijn dat je als man niet tevreden bent met je neus omdat er bijvoorbeeld een bobbel in zit of omdat het reukorgaan ten opzichte van de omvang van het gezicht te groot of juist te klein is. Wanneer het gaat om een ademhalingsprobleem, is het rechtzetten van het neustussenschot vaak de oplossing. Cosmetische ingrepen aan de neus zijn bijvoorbeeld een verkleining van de keus, het corrigeren van de punt van de neus of het rechter maken van de neusrug.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.