Spinazie met amandelmelk

De makkelijkste groene drinksalade is naar mijn mening een kopje spinazie blenden met een kopje zelfgemaakte amandelmelk. Ik denk dat je verbaasd zult staan van de zachte smaak.

Het is een prima basis. In dit geval heb ik ervoor gekozen om je een antioxidanten-boost te geven met de bessen en de cacao. Dit heb je nodig • 2 kopjes spinazieblaadjes • 2 kopjes amandelmelk • 1 kopje blauwe bessen • ½ banaan • 1 eetlepel kaneel • 2 theelepels rauwe cacaopoeder Zo maak je het 1. Begin met de spinazie en de amandelmelk. Blend tot een zachtgroene drank. Proef. 2. Voeg de banaan en kaneel toe. Proef. Voeg de blauwe bessen toe. Proef. 3. Voeg tot slot naar smaak de rauwe cacaopoeder toe. Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte amandelmelk. Amandelmelk uit een pak bestaat meestal voor 98% uit water met wat suiker en 2% amandelen. Week een kopje blanke amandelen een nachtje in water. Giet dit water af, spoel de amandelen nog een paar keer goed en doe ze in je blender. Voeg vier kopjes water toe. Blend tot alles fijngemalen is. Optioneel kun je het vocht door een fijne puntzeef of notenmelkzeef drukken. Deze amandelmelk kun je enkele dagen in de koelkast bewaren. Op deze manier maak je ook walnotenmelk, pompoenpittenmelk enz. Walnoten wel enkele keren goed spoelen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.