Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stem, gemiddelde: 4,33 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Voor 4 personen:

• 1 eetlepel ghee
• 1 ui, fijngehakt
• 2 teentje knoflook, fijngehakt
• mespunt asafoetida
• 3 cm gemberwortel, fijngehakt
• 1 eetlepel komijnpoeder
• 1 eetlepel grove mosterd
• ½ eetlepel kurkumapoeder
• 1 theelepel kaneel
• mespuntje chilipoeder,optioneel
• 1 wortel, in stukjes
• 250 rode linzen, schoon gespoeld, uurtje geweekt
• 500 ml. water
• 400 ml. kokosmelk
• 4 verse tomaten, in kleine stukjes
• sap van 1 limoen, citroen
• zeezout, vers gemalen zwarte peper
• verse korianderblaadjes
• handje geroosterde cashewnoten, optioneel

Verwarm de ghee en bak de ui tot hij zacht is. Voeg dan de knoflook erbij tot die ook zacht is. Voeg de gember, komijn, mosterd, kurkuma, kaneel en chili toe en bak zachtjes voor 30 seconden. Voeg er dan de asafoetida bij, laat even smelten. Voeg de wortel toe en roer goed door.

Voeg dan de afgespoelde linzen toe, het water, de kokosmelk, breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 20 minuten koken. Kijk af en toe en roer het dan zachtjes door.

Doe er vervolgens de tomatenstukjes bij en kook nog een paar minuutjes door tot ze zacht zijn. Voeg dan de limoensap toe, en naar smaak zout en peper. Als je het opdient strooi je er nog de koriander over en eventueel, wel heerlijk, de geroosterde noten!

Dit recept, een heerlijke complete maaltijdsoep, is van Jasmine Hemsley, ik heb het iets aangepast. Je kunt, wanneer je niet van te pittig houdt, de chilipoeder weg laten en in plaats van de grove mosterd zwarte mosterdzaadjes gebruiken. Neem dan 1 eetlepel en verhit ze als eerste in de ghee tot ze ploffen en verkleuren.

Deel dit bericht op

Lees ook

» Bloemkoolhapjes
» Carobe bon bons
» Amandel-perentaart
» Paddestoelen ragout
» Vegan moussaka met aubergine en zoete aardappel
Recepten

28-01-2019 om 14:36

Tags: ,


Reageren op dit artikel