Pannenkoeken met boerenkool, paddestoelen en kaas

De bekende oud-hollandsche klassieker kan je op diverse manieren bereiden! Deze variant is met boerenkool, paddestoelen en kaas.

Voorbereiding (10 minuten):
Breng een pan met een laagje water aan de kook voor de boerenkool.

Was de boerenkool grondig, laat goed uitlekken en snijd zo fijn mogelijk. Gebruik daarvoor de keukenmachine of de hakselaar van de staafmixer. Veeg de paddestoelen schoon en snijd/scheur dan in plakken of stukken. Meng vervolgens de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp als laatste de kaas.

Bereiding (20 min):
• Kook de boerenkool in het laagje water in 10 minuten gaar. • Verhit ondertussen wat olie in een bakpan en bak de paddenstoelen 2 minuten. Haal de pan van het vuur en zet even apart. • Giet de boerenkool af en meng samen met de paddenstoelen door het pannenkoekenbeslag heen. • Verhit nu wat olie in een bakpan, zet het vuur middelhoog en schep er een volle pollepel met beslag in. Wanneer het beslag bovenop zo goed als droog is, draai je de pannenkoek om. Strooi er meteen de geraspte kaas op. Laat even de onderkant bakken en wanneer deze goed droog is (dat merk je als je de pannenkoek kunt los schudden in de pan), dan draai je de pannenkoek nog een laatste keer om en bak je de kaas even kort aan (1 minuut maximaal en goed de pannenkoek blijven schudden!). • Haal de pannenkoek uit de pan en smullen maar!

Kijk voor meer lekkere recepten op: www.beebox.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.