Paddestoelen ragout

In de herfst is het altijd goed paddestoelen plukken, tijd voor een lekker recept! Vaak zie je dat de ragout met zuivel bereid word, deze keer een ragout die ook de veganisten onder ons kan behagen.

Weet je niet wat je moet plukken? Ga dan naar de supermarkt ;-).

Wat heb je nodig?
- Flink wat paddestoelen, goed schoongemaakt - 2 of 3 sjalotjes, fijn gehakt - 2 of 3 tenen knoflook, fijn gehakt - rode wijn - groentebouillon - roux (plantaardig) - peterselie - olijfolie - peper & zout naar smaak Bereiding 1. Snijdt de paddestoelen (niet te fijn, champignons bijvoorbeeld in kwartjes) 2. Wok de paddestoelen in kleine porties op hoog vuur, laat ze lekker karameliseren en laat het vocht goed verdampen, zodra de paddestoelen iets geslonken zijn wok je de volgende portie 3. Wok de sjalotjes en de knoflook 4. Voeg de paddestoelen bij de knoflook en sjalotten en blus af met rode wijn 5. Voeg een tablet groentebouillon toe en bind vervolgens met de roux 6. Voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!
www.kampvuurkok.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.