Stroganoff van paddestoelen

Deze (not so) Old school stroganoff is een heerlijk hartige, plantaardige variant op de traditionele versie. Staat bovendien supersnel op tafel!

Het leuke aan deze stroganoff is dat je ‘m echt steeds weer anders kunt eten: met aardappelpuree, plakken gebakken polenta, hompen boerenbrood, in een pasteibakje of, zoals wij hebben gedaan, in een gehalveerd & uitgehold warm knapperig (spelt)broodje.

Bereidingstijd 30 minuten.
2 personen.

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui, (grof) gehakt
  • 250 ml water
  • 400 gr kastanjechampignons, grof gehakt
  • 2 el tamari (sojasaus)
  • 3 el olijfolie
  • 1 borrelglaasje wodka
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 0,5 (-1) tl tabasco
  • 2 el paprikapoeder
  • 150 ml rijst- of sojaroom
  • Peper & zout
  • Groot blikje tomatenpuree
  • Bos verse bladpeterselie

Bereiding

  1. Fruit de ui en knoflook en voeg de champignons toe. Bak ze bruin, voeg de paprikapoeder toe en bak even mee. Doe de tomatenpuree erbij, roer goed door en bak ook even mee.
    Schenk het water, de sojasaus en de room erbij, roer om tot een mooie, oranje-bruine saus en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg wodka en tabasco toe. Doe er wat water bij als je het wat te dik vindt. Breng desgewenst op smaak met zout en peper.
  2.   Hak de peterselie fijn en roer de helft ervan door de stroganoff.
  3.   Serveer in een gehalveerd & uitgehold warm knapperig (spelt)broodje en strooi er de rest van de peterselie overheen.

Kijk voor meer lekkere recepten op:
www.wakkerdier.nl

  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.