Gezond leven is van levensbelang

Een gezonde leefstijl betekent allereerst gezond en gevarieerd eten, zodat het lichaam alle essentiële stoffen binnenkrijgt zoals vitaminen, mineralen en vezels

Eet minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit per dag, zo luidt het advies van de Gezondheidsraad. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu eten we iets meer fruit en groente dan voorheen, maar het overgrote deel van de mensen krijgen via hun voeding de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet binnen.

Noodzaak vitaminen en mineralen

Het lichaam heeft elke dag vitaminen en mineralen nodig, bijvoorbeeld om botten stevig te houden en bloedcellen aan te maken. Het is dus belangrijk voor de gezondheid om die aanbevolen hoeveelheden na te streven. De meest voorkomende vitaminetekorten zijn vitamine D, B6, B12 en foliumzuur Online voedingssupplementen bestellen bij Flinndal betekent dat u de juiste hoeveelheid dagelijks binnenkrijgt waarvan de meerwaarde voor de gezondheid aannemelijk is en dat het bijdraagt om gezond te blijven.

Extra vitaminen

Het Voedingscentrum adviseert deze groepen om extra vitaminen te slikken:

  • Foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden.
  • Foliumzuur en vitamine D voor zwangere vrouwen.
  • Vitamine B12 voor vegetariërs en veganisten.
  • Vitamine D voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een donkere huid.
  • Vitamine K voor baby's tot drie maanden.

Daarnaast zijn er groepen die extra op hun voeding moeten letten vanwege een grotere kans op een vitaminetekort; (top)sporters, ouderen, rokers, vegetariërs, zieken en medicijngebruikers. Het beste is om de (eet)gewoontes aan te passen, maar als dit niet lukt, dan kan een multivitamine voor aanvulling zorgen.

Wetenschappelijk bewijs
De gunstige invloed van vitaminen en mineralen op de gezondheid is onomstotelijk bewezen. Het menselijk lichaam kan niet zonder vitamines. Elke dag gezonde en gevarieerde voeding is dan ook belangrijk zo zorgt vitamine C mede voor een goede weerstand. speelt vitamine D een rol bij de botaanmaak en kunnen verschillende B-vitamines helpen bij vermoeidheid. Deze claims zijn wetenschappelijk bewezen, aldus de EFSA, de Europese voedsel- en warenautoriteit, een onderzoeksinstituut dat de Europese Commissie adviseert. De gunstige invloed van vitaminen en mineralen op de gezondheid is onomstotelijk bewezen.Het Vitamine Informatie Bureau raadt aan om te kiezen voor een normaal gedoseerd supplement ter aanvulling op de voeding.

Een vitaminepil mag geen vervanger zijn voor een gezond voedingspatroon. Het is evenmin een medicijn. Voedingssupplementen vullen mogelijke tekorten uit de voeding aan. Een gezonde leefstijl betekent allereerst gezond en gevarieerd eten, zodat het lichaam alle essentiële stoffen binnenkrijgt zoals vitaminen, mineralen en vezels. Naast een gezonde voeding is voldoende beweging belangrijk en ook niet roken, matig of geen gebruik van alcohol en voldoende slapen en ontspannen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.