3 gewoontes die je leven zullen verbeteren

Gezond leven is een hot topic. Er wordt veel gesproken en geschreven over de beste manieren om zo gezond mogelijk te leven.

Dit leidt tot een wirwar aan informatie, voedingsschema’s en theorieën over gezond leven. Het is echter belangrijk om niet van het ene plan in het andere plan te rollen, maar om consistente gewoontes te hebben die je leven zullen verbeteren. Deze gewoontes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn, maar moeten juist simpel uit te voeren en makkelijk vol te houden zijn. In deze blog kun je drie gewoontes lezen die je makkelijk kunt volhouden en waardoor je je gegarandeerd beter zult voelen!

Beweging

In dit lijstje kan het onderwerp beweging natuurlijk niet ontbreken. Het is inmiddels bij iedereen bekend dat beweging veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Naast dat beweging de kans op overgewicht en hartproblemen verminderd, heeft beweging ook veel voordelen voor de mentale gezondheid. Frequent bewegen verminderd namelijk stress, werkt goed tegen somberheid en depressie en zorgt dat je beter kunt slapen. Helaas houdt niet iedereen evenveel van sporten. Daarom is het belangrijk om een vorm van beweging te vinden die je echt leuk vind om te doen. Kies bijvoorbeeld voor een vecht- of balsport wanneer je niet van fitness houdt. Als je liever sport zonder mensen om je heen, is het aan te raden om een fitnessapparaat voor thuis aan te schaffen. Een tip voor een multifunctioneel fitnessapparaat voor thuis is de crosstrainer. Met een crosstrainer train je namelijk bijna al je spieren. Klik hier voor meer informatie over sport apparatuur voor thuis. 

Balans

Voor een gezond leven is balans de allerbelangrijkste gewoonte. Het is helemaal niet nodig om alleen maar volgens een streng dieet te eten of elke dag verplicht te moeten sporten. Het gaat er juist om dat je jezelf toestaat om te genieten van een minder gezonde maaltijd, om de dag erna weer lekker gezond te eten. Balans gaat echter niet alleen over voeding en beweging, maar moet ook toegepast worden op bijvoorbeeld je werk. Het is niet gezond om alleen maar te werken, maar uitrusten is ook belangrijk. Let vooral op de signalen die je lichaam aangeeft, die zijn er namelijk niet voor niets. 

Doe meer offline

Tegenwoordig speelt heel ons leven zich bijna online af. We werken de hele dag achter een scherm, socializen via onze telefoon en relaxen met een goede Netflix serie. Dit is allemaal erg leuk en handig, maar let erop dat je ook nog genoeg offline doet. De wereld bestaat namelijk niet alleen maar uit schermen, er is zoveel meer te zien! Ga bijvoorbeeld eens een dagje de natuur in en je zult merken hoe opgeladen je bent als je weer thuis komt. Of zoek een hobby waarmee je met je handen werkt. In een creatieve hobby kun je je energie kwijt die je bijvoorbeeld op je werk niet kwijt kunt, omdat je dan meer met je hoofd werkt. Als laatste is het belangrijk om te blijven investeren in de echte offline relaties met mensen in je leven. Dit is ontzettend belangrijk en zal je een gevoel van verbondenheid, veiligheid en rust geven. 

Deze drie gewoontes moeten makkelijk vol te houden zijn toch? Houdt ze in je achterhoofd en breng ze in praktijk, je zult merken dat ze je leven verbeteren!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.