3x ideale fitnessapparaten voor je home gym

Wil je graag fitter worden, maar wil je daarvoor niet iedere dag naar de gym?

Goed nieuws: door de mogelijkheid te creëren om thuis te kunnen sporten ben je niet meer gebonden aan de sportschool. Je eigen home gym creëer je eenvoudiger dan je denkt! In dit artikel vertel ik je er meer over, plus ik vertel je over drie apparaten die ideaal zijn om thuis mee aan je fitheid te werken. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Een hoop voordelen

Waar sommigen het fijn vinden om naar de sportschool te gaan, blijven anderen liever thuis of hebben zij - bijvoorbeeld in combinatie met kleine kinderen of een druk leven - niet altijd de mogelijkheid om naar de sportschool te gaan. De mogelijkheid om thuis te kunnen sporten biedt in zulke gevallen de perfecte uitkomst. Het scheelt tijd, je hoeft niet meer op en neer te reizen, je kunt sporten wanneer het jou uitkomt en je hoeft geen rekening meer te houden met anderen. Ideaal dus! 

Dit is wat je nodig hebt

Thuis sporten biedt dus een hoop voordelen. Het creëren van je eigen gym is bovendien helemaal niet zo lastig. Het enige wat je ervoor nodig hebt is wat vrije ruimte en de juiste gear, zoals bijvoorbeeld dumbbells, kettlebells, een fitnessmat en fitnessapparatuur. Er zijn verschillende fitnessapparaten waarmee je meerdere spiergroepen of zelfs je hele lichaam kunt trainen. Wel zo handig, aangezien je thuis natuurlijk minder ruimte hebt dan in de sportschool. Hieronder stel ik 3 fitnessapparaten aan je voor die multifunctioneel en daarmee uitermate geschikt zijn voor jouw home gym.

Crosstrainer

De crosstrainer kennen we allemaal wel. Je gebruikt dit apparaat door plaats te nemen op de voetstukken, de hendels vast te houden en vervolgens een loopbeweging te maken. Je kunt je training eenvoudig zwaarder maken door de weerstand of de hellingshoek aan te passen. Met de crosstrainer train je bovendien je hele lichaam en dat maakt de crosstrainer een uiterst geschikt voor bij je thuis!

Roeitrainer

Ben je op zoek naar een compact apparaat om meerdere spiergroepen mee te trainen? Overweeg dan eens een roeitrainer aan te schaffen. De roeitrainer neemt weinig ruimte in beslag, is bijzonder gebruiksvriendelijk en je traint er onder andere je been-, schouder-, rug- en armspieren mee!

Smith Machine

Heb je voldoende ruimte over om een wat groter apparaat te plaatsen en doe je graag aan krachttraining? Dan kun je overwegen om een Smith Machine aan te schaffen. Smith Machines zijn tegenwoordig verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden, waardoor je deze eenvoudig naar je eigen wensen kunt samenstellen.

Bron: Tunturi.com/nl

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.