4 aandachtspunten bij voedingssupplementen kopen

Voedingssupplementen worden door veel Nederlanders gebruikt. Hiermee vullen zij de hoeveelheid vitamines en mineralen aan die ze dagelijks binnenkrijgen.

Grote voordeel hiervan is dat je een goede weerstand opbouwt. Wil je ook voedingssupplementen gebruiken, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan moet je eerst een geschikt supplement vinden. Om te voorkomen dat je hierbij de fout in gaat, zetten wij hier aandachtspunten bij voedingssupplementen kopen op een rijtje.

1. Werp een blik op de hulpstoffen

Voordat je voedingssupplementen koopt, raden wij je aan een blik te werpen op de verpakking. Hier staat namelijk op wat er allemaal in de supplementen zit. Bovendien staat er altijd een lijst met hulpstoffen op de verpakking. Worden er veel hulpstoffen genoemd? Kijk dan goed wat er allemaal in zit. Bevat een voedingssupplement hulpstoffen als suiker, zetmeel, lactose, kleur- en smaakstoffen, gist en/of conserveringsmiddelen? Zoek dan verder. Dergelijke hulpmiddelen zijn namelijk geen essentieel bestandsdeel van voedingssupplementen. Kies daarom liever voor voedingssupplementen waarbij slechts een korte lijst met hulpstoffen op de verpakking staat.

2. Aantal voedingssupplementen

Wie denkt dat alle voedingssupplementen hetzelfde zijn, heeft het mis. De supplementen worden namelijk ingedeeld in verschillende categorieën. In grote lijnen maken we onderscheid tussen supplementen met één vitamine of mineraal en supplementen met meerdere vitamines en/of mineralen (multi-supplementen). Omdat dit een wezenlijk verschil is, moet je hier goed op letten voordat je voedingssupplementen koopt. Heb je meerdere vitamines nodig? Kies dan niet voor een voedingssupplement dat enkel vitamine D bevat. Je krijgt op deze manier voldoende vitamine D binnen, maar mogelijk ontbreekt het je alsnog aan andere vitamines.

3. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De meeste mensen nemen voedingssupplementen ieder dag op een vast moment in. Zo worden ze vaak voor, tijdens of na het ontbijt, de lunch of het diner ingenomen. Door hier voor jezelf een routine van te maken, vergeet je waarschijnlijk niet snel om de voedingssupplementen in te nemen. Voor sommige supplementen geldt dat je ze meermaals per dag mag inneemt. Vergeet hier niet naar te kijken als je voedingssupplementen koopt. Sommige mensen vinden het namelijk niet prettig om meermaals per dag poeder, pillen of capsules te slikken.

4. Laat goedkope voedingssupplementen links liggen

Wil je omega 3 visolie gebruiken, maar weet je niet of dit iets voor jou is? Dan kies je in eerste instantie waarschijnlijk voor goedkope voedingssupplementen. Op deze manier kun je de werking van deze supplementen ervaren zonder dat het jou veel geld kost. Toch is het niet verstandig om goedkope voedingssupplementen te kopen. Waarom niet? Omdat jouw lichaam niet altijd in staat is om de goedkopere producten op te nemen. In dat geval ervaar je niet of de supplementen wel of niet werken. Kies daarom liever voor de wat duurdere voedingssupplementen. De vitamines en/of mineralen die hierin verwerkt zijn, zijn over het algemeen namelijk niet lichaamsvreemd.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.