Welke vitamines en mineralen versterken je immuunsysteem?

Om ons immuunsysteem te versterken zijn er 4 vitamines en mineralen van groot belang: vitamine C, vitamine D, selenium en zink.

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik met behulp van een bio-tensor. Hiermee meet ik alle punten in het lichaam, om te zoeken naar de oorzaak. Hierbij ga ik uit van de klacht(en). Met energetische middelen en een voedingsadvies op maat pakken we de oorzaak van de klacht(en) aan. 

De tijd waarin we nu zitten, is een bijzondere tijd in alle opzichten. We worden bedreigd door een virus. Dat heeft een impact op ons dagelijks leven. Via de officiële kanalen horen wij dat het voorkomen van besmetting ligt op het afstand van elkaar houden, veelvuldig handen wassen en het niet op bezoek gaan bij mensen die in de risico groepen vallen. Daarnaast werkt de farmaceutische industrie hard aan een medicijn en een vaccin. 

Via deze kanalen horen wij echter niets over hoe wij ons eigen immuunsysteem kunnen versterken waardoor het virus geen vat op ons kan krijgen. Gelukkig wordt er vanuit de natuurgeneeskundige hoek, maar ook door een aantal reguliere artsen gekeken naar het versterken van dat immuunsysteem. 

Om ons immuunsysteem te versterken zijn er 4 vitamines en mineralen van groot belang: vitamine C, vitamine D, selenium en zink. Als we kijken naar de voedingsmiddelen waar deze vitamines en mineralen in voorkomen dan wil ik graag afsluiten met een recept voor lunch of diner:

Benodigdheden:
-       Eieren
-       Volle melk
-       (Verse) kruiden bv. basilicum, bieslook, gember, kurkuma, oregano
-       Verschillende groenten bv. ui, knoflook, broccoli, paprika, prei 
-       Kip/kalkoen/biefstuk

  • Snijdt het vlees in stukjes, meng het met wat zout en peper en roerbak in een beetje kokosolie. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak kort.
  • Kluts de eieren in een kom met een beetje melk en de (verse) kruiden, voeg nog wat peper en zout toe. Bak deze in een pan apart.
  • Leg de omelet met het geroerbakte vlees en de groenten op een bord. Eet smakelijk!!
    ( kan ook zonder vlees, voor de vegetariërs ) 

Naast al deze adviezen is het belangrijk om:
-       Voldoende te slapen
-       Voldoende te bewegen
-       Zorgen voor geestelijke ontspanning d.m.v. bv yoga en/of meditatie

Daniëlle Kemperink-van Rems,
Praktijk Natuurlijk Op Weg
Danielle Kemperink - van Rems

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.