Wietolie gebruiken ter verbetering van het immuunsysteem

Het functionele gebruik van Wietolie en zijn verkrijgbaarheid.

Veel mensen kunnen het zich niet voorstellen maar het is een prima keuze om wietolie te gebruiken ter verbetering van het immuunsysteem. Wietolie wordt gezien als pure drug, een opwekkend middel dat voornamelijk gebruikt wordt voor “recreatieve doeleinden”. Als we echter voorbij het benevelende en recreatieve effect van wietolie kijken en de focus richten op het functionele gebruik van wietolie om te voorzien in doelstellingen die betrekking hebben op ziektepreventie en welzijn, zien we dat wietolie ook een positieve invloed kan hebben op het immuunsysteem. Een goede reden om hier eens nader in te verdiepen. 

Hoe werkt het immuunsysteem? 

Het immuunsysteem in een menselijk lichaam zorgt ervoor dat de betreffende persoon minder snel ziek wordt en dat deze persoon sneller zal herstellen als dit toch het geval mocht zijn. Het is een vorm van natuurlijke bescherming tegen virussen en bacteriën. 

Binnen het immuunsysteem zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden. Er is sprake van aangeboren weerstand als er sprake is van aspecifieke afweer. De huid en het slijmvlies in de longen, darmen en genitaliën zorgen er onder andere voor dat ziekteverwekkers in de bloedsomloop of in de cellen van het lichaam kunnen binnendringen. Mocht deze situatie toch ontstaan zal de tweedelijnsafweer (bestaande uit witte bloedcellen, de inflammatoire respons of het complementsysteem) in werking treden.

Er is sprake van een verworven weerstand als het lichaam immuun raakt voor een ziekte die de betreffende persoon eerder heeft gehad. Het lichaam is dan in staat om automatisch antistoffen aan te maken. Dit wordt ook wel het adaptief deel van het immuunsysteem genoemd. 

Hoe kan wietolie het immuunsysteem verbeteren? 

Met de bovenstaande kennis is het eenvoudiger om te begrijpen hoe wietolie het immuunsysteem kan verbeteren. In dit geval is het goed om de aandacht te richten op het endocannabinoïden systeem in een menselijk lichaam. Dit is een biologisch systeem dat bestaat uit verschillende receptoren. Het endocannabinoïden systeem reageert onder andere op een aantal stoffen die in de cannabisplant voorkomen (cannabinoïden) en op een aantal; stoffen die het lichaam zelf aanmaakt, de endocannabinoïden. Juist dit endocannabinoïden systeem heeft invloed op een aantal andere specifieke systemen in het menselijk lichaam zoals het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Hier is de werking van wietolie op gebaseerd aangezien cannabinoïden zoals cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC) tot de ingrediënten van wietolie behoren.  

Verkrijgbaarheid wietolie in Nederland

Steeds meer mensen ervaren de heilzame- en therapeutische werking ondanks dat het voor de volledigheid goed is om te vermelden dat de invloed van wietolie op het immuunsysteem nog niet volledig wetenschappelijk is bewezen. Uiteraard is het van belang om wietolie met mate te gebruiken en is het goed om te realiseren dat een eventueel effect op langere termijn zal optreden. Daarnaast is het van groot belang om de keuze te maken voor wietolie van een goede kwaliteit. De verkrijgbaarheid van wietolie in Nederland is goed maar er is wel veel kwaliteitsverschil in het aanbod waar te nemen. Het is dus goed om een keuze te maken om het product te kopen of te bestellen bij een betrouwbare aanbieder. Meer info vind je hier.  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.