Stoom je lichaam klaar voor de koudere dagen

Boost je immuunsysteem wat vaker en ga naar buiten, maak lekkere krachtige en rijke gerechten, dompel jezelf onder in de hottub of plan een rondje sauna.

Boost je immuunsysteem

We gaan nu echt het najaar in en uiteindelijk willen we allemaal energiek, sterk en gezond blijven. Graag geven we je wat tips om je imuunsyteem wat vaker te boosten. Ga naar buiten en maak lekkere krachtige en rijke gerechten op echt vuur. Met deze vitaminesoep verwen je niet alleen je smaakpapillen maar maak je jouw lichaam blij.

Maak een natuurwandeling

Van een wandeling in de natuur knap je lekker op. Je ontspant en het is goed voor je mentale gezondheid. Als je vaker naar buiten gaat en bijvoorbeeld een wandeling maakt in de natuur dan wordt het gevoel van tevredenheid in ons lichaam gereguleerd door neurotransmitters en hormonen. De bekendste neurotransmitters zijn serotonine, adrenaline en dopamine.

Dus trek je wandelschoenen aan en kom naar buiten!

Geniet na een wandeling van een heerlijk kopje verse kruidenthee en steek de terras-kookkachel aan en geniet van een klein vuurtje in de tuin of op de veranda.

Dompel jezelf onder in een warm bad

Heb je een bad? Vul je bad met warm water en een fijne etherische olie zoals bijvoorbeeld een heerlijk geeurende dennenolie. Spoel jezelf na een douche wat vaker af met koud water en boost op deze manier je imuunsysteem.

Hottub & Sauna

Nu de herfst echt is begonnen verlangen we naar meer warmte en geborgenheid. Onze huiskamers worden verlicht met kaarsjes, warme dekens en schapenvachten. Het is de tijd van het jaar dat we meer naar binnen gaan ook in onszelf. Heb je ruimte in de tuin? Denk dan eens na om een hottub of sauna aan te schaffen. 

Gezond buiten koken in de herfst

Neem de tijd en ervaar het oergevoel. Gezonde stoofpotjes maak je natuurlijk in een echte heksenketel aan de driepoot en rooster samen met de kinderen allerlei mini gerechtjes aan een stok in het vuur. Ben je met meerdere personen steek dan de grote BBQ aan en kom samen om het vuur genieten van de dansende vlammen en bak samen de lekkerste gerechten op de plancha. Je kunt zowel het voor- hoofd- en nagerecht bereiden in de buitenkeuken. Maak vooraf een lijstje en verdeel de taken, je kunt ondertussen een spel spelen en nog uren lang nagenieten bij het vuur.

Toe aan wat aangename warmte?

Creeër je eigen buitenspa en geniet samen rondom het vuur. Laat jezelf inspireren en breng een bezoek aan het Vuur LAB. om er een heerlijke stijlvolle en warme herfst en winter van te maken. Vol gezelligheid, comfort en natuurlijk gezondheid. Geniet en maak er een prachtige herfst van! 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.