Wat doet omega 3 met je lichaam?

Er zijn verschillende soorten voedingsstoffen en vitamines die je dagelijks kunt binnenkrijgen wanneer je gevarieerd eet.

Het binnenkrijgen van de juiste vitamines en voedingsstoffen is belangrijk voor verschillende processen in het lichaam. Een gezond eetpatroon draagt bij aan een goede weerstand en houdt het lichaam gezond en vitaal. Een belangrijke voedingsstof voor het lichaam is omega 3. Deze voedingsstof is een belangrijk vetzuur dat de werking van het hart en de hersenen ondersteunt. Dit vetzuur zit vooral in vette vissoorten, maar komt ook in mindere mate voor in andere soorten voeding. Het is ook mogelijk om omega 3 van Nutribites als supplement te slikken. Naast de ondersteuning van de werking van het hart en de hersenen speelt omega 3 ook een belangrijke rol bij andere processen in het lichaam. In deze blog vertellen we je daar graag wat meer over.

Invloed op cholesterol

Cholesterol speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van gal. Daarnaast heeft cholesterol invloed op de aanmaak van hormonen en cellen in het lichaam. Het is een vetachtige stof die ook belangrijk is bij de aanmaak van vitamine D door het lichaam. Cholesterol kan worden onderverdeeld in twee soorten. Vaak wordt er gesproken van goed en slecht cholesterol. Omega 3 heeft niet direct invloed op de waardes van goed en slecht cholesterol. Waar omega 3 wel aan bijdraagt is de balans van goed en slecht cholesterol. Omega 3 zorgt er namelijk voor dat de balans tussen deze twee waarden verbeterd. Het kan er dus voor zorgen dat de cholesterolwaarden in het bloed normaal blijven. Omega 3 is dus goed voor het hart en de bloedvaten. 

Ondersteunt het afweersysteem

Een ander proces waar omega 3 aan bijdraagt is de functionering van het afweersysteem. Omega 3 zorgt ervoor dat het afweersysteem goed blijft. Een goed afweersysteem draagt bij aan een gezond en vitaal lichaam en dit vermindert de kans op ziektes. Wanneer het afweersysteem niet goed functioneert kun je last krijgen van diverse klachten. Daarnaast bestaat de kans dat je sneller last kunt krijgen van ontstekingen. Om dit te voorkomen wordt het aangeraden om voldoende omega 3 binnen te krijgen. Dit kun je zowel uit voeding als uit een supplement halen. Wanneer je geen vis eet kun je omega 3 ook uit andere voedingsmiddelen halen, zoals bijvoorbeeld lijnzaadolie en chiazaad. Deze producten kun je vrij eenvoudig verwerken in je dagelijkse voeding. Je kunt verschillende dingen bakken in lijnzaadolie en chiazaad kun je bijvoorbeeld toevoegen aan je yoghurt.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.