Gezond en fit door de feestdagen

Voorkom december kilo’s en hou grip op je eetpatroon

December is aangebroken, de heerlijke feestmaand vol gezelligheid met familie, vrienden en lekker eten. Maar voor veel mensen ook een drukke tijd met diners en feestjes met veel zoete en vette verleidingen. Te veel eten, al die tussendoortjes en weinig bewegen zorgen voor maagproblemen, een opgeblazen gevoel en minder energie.

Luister naar je lichaam

Door het grote aanbod aan lekker eten is de kans groot dat je te veel gaat eten. Kies daarom bewust wat je wilt eten en geniet daarvan, als je voldaan bent stop dan met eten en hou de porties klein.

Blijf in je ritme

Regelmatig eten in het ritme van 3 maaltijden en 3 tussendoortjes per dag voorkomt dat je meer tussendoortjes eet en zorgt dat je minder in de verleiding komt. Ga niet met enorme trek naar een brunch of boodschappen doen omdat het gevaar van te veel eten en inkopen dan op de loer ligt.

Kleine porties, minder gangen

Bij het organiseren van het kerstdiner kan je kiezen voor caloriearme gerechtjes met lekker veel groente en fruit. Hou de porties klein, serveer sausjes apart en maak een feestje van de presentatie op het bord. Beperk het aantal gangen en koop niet te veel zoete en vette tussendoortjes.

Minder stress

Hou in gedachte dat het gaat om samenzijn en gezelligheid en geniet daar bewust van. Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf en bereid zoveel mogelijk voor. Een verse gebonden soep en een feestelijke ovenschotel zijn ideaal en lukken altijd, zo kan jij meer genieten van de mensen om je heen.

Bewust eten en genieten

Langzaam eten en goed kauwen heeft veel voordelen, je eet met aandacht en je bent sneller voldaan. Door bij je glaasje wijn een glas water te drinken en telkens kleine slokjes te nemen krijg je ook minder energie binnen.

Gezellig samen wandelen

Spreek met familie en vrienden af in het bos of aan het strand voor een gezellige wandeling voordat je aan het kerstdiner gaat, zo beweeg je samen en voel je je energieker en fitter.

Wat is er nou fijner dan met roze wangen en een warm drankje met elkaar aan de mooi versierde kersttafel te gaan.

Wil je meer tips over een gezonde en gebalanceerde leefstijl?

Neem dan vrijblijvend contact op met Annelinde Bakker - BGN Gewichtsconsulent via www.gezondgewichtsconsulent.nl 

Consulten worden vergoed via de aanvullende verzekering zonder eigen risico, kijk op www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingenoverzicht

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.