Hoeveel calorieën verbrand je met fietsen en wandelen

Sta je graag op het voetbalveld, of zweet je wekelijks fanatiek in de sportschool. Wist je dat je met fietsen en wandelen ook best veel calorieën verbrandt?

Je bent een sportief mens en hecht waarde aan een gezond, slank en sterk lichaam. Niet alleen omdat het goed voelt, maar ook omdat je zo een betere weerstand ontwikkelt, je je beter kunt concentreren en je meer geestelijke rust ervaart. Misschien sta je graag op het voetbalveld, of zweet je wekelijks fanatiek in de sportschool. Maar wist je dat je met fietsen en wandelen ook best veel calorieën kunt verbranden? In dit artikel zetten we een aantal feiten voor je op een rijtje!

Fiets je fit

Of je nu van sportieve racefietsen of omafietsen houdt; fietsen is goed voor je. Het is gezond, je beenspieren worden er sterker van en bovendien is het ook nog eens een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. Als je rustig fietst verbrand je zo een 50 calorieën per tien minuten. Dat is omgerekend 300 kilocalorieën in een uur. Op intensief of heuvelig terrein loopt dit al snel op naar zo een 100 calorieën per tien minuten, 600 in het uur! Dat is een hele flinke workout te noemen. Dus ook op een transportfiets dames kun je gewoon werken aan je gezondheid. Om een beeld te krijgen: in een broodje kroket zitten gemiddeld 399 calorieën. Met drie kwartier intensief fietsen heb je dat dus volledig verbrand. Fietsen in een eenvoudig huis-tuin-en-keuken medicijn. Fiets je fit!

Wandelen als sport

Maar ook wandelen kun je zien als meer dan genieten van de buitenlucht en de natuur. Als je redelijk relaxt beweegt, verbrand je maar liefst 38 calorieën per tien minuten. Dat is 228 calorieën per uur. Misschien lijkt het niet zo veel, maar bedenk maar eens dat je op een zondagse tocht van drie uur met vrienden al bijna 700 calorieën verbrand. Dit is meer dan de gemiddelde workout in de sportschool. Als je er flink de pas in zet, of door zand of over heuvels loopt, zal het aantal calorieën uiteraard stijgen. Als je elke dag een uur met wandelen bezig bent, dan zal je conditie aanzienlijk verbeteren en zal je minder moeite hebben je gewicht op peil te houden. Zoek je nog een nieuwe fiets? Voor een lange fietstocht is het extra comfortabel als de fiets versnellingen bevat, dit betekent echter niet dat je per sé een touringfiets nodig hebt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij een van de omafietsen van Fietsenopfietsen.nl. Wij wensen je alvast veel wandel- en fietsplezier!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.