Waarom wandelen goed voor je is

Wanneer je een tijdje niet veel bewogen hebt.

Vrijwel iedereen weet dat bewegen goed voor je gezondheid is, maar toch zijn er veel mensen die het lastig vinden om daarmee te beginnen. Dit is ook wel logisch, want de mens is een gewoontedier. Is het voor jou bijvoorbeeld een gewoonte om elke dag op kantoor te werken achter een computer, daarna thuis te eten en vervolgens een serie op de bank te kijken? Dan is het lastig om dit patroon te doorbreken. Zeker als je ook niet echt een fanatieke sporter bent. Gelukkig heb je dan nog altijd de mogelijkheid om te wandelen. Maar waarom zou je dat gaan doen?

Wandelen is laagdrempelig 

In de eerste plaats is wandelen bijzonder laagdrempelig. Als je een tijdje weinig hebt bewogen, dan is het niet aan te raden om direct fanatiek te sporten. Anders krijg je al snel last van pijnlijke spieren of een hielspoor. Blessures, zoals een hielspoor, kun je gelukkig voorkomen door de juiste inlegzolen bij Footlogics aan te kopen. 

Wandelen is niet heel belastend voor de spieren en laagdrempelig om mee te beginnen. Na een relatief korte wandeling heb je meestal nog voldoende energie voor andere activiteiten over en je kunt de wandeltijd ook functioneel gebruiken door bijvoorbeeld een podcast of audioboek te luisteren.

Je hebt er geen extreem goede conditie voor nodig

Veel mensen die besluiten om meer te bewegen, pakken het niet goed aan. Ze gaan namelijk gelijk helemaal los en kopen bijvoorbeeld dure kleding voor het hardlopen. Ze merken na korte tijd echter dat het hardlopen niet direct goed gaat. Dat is demotiverend en om die reden stoppen mensen. Het duurt immers een lange tijd voor je een goede conditie hebt opgebouwd. 

Het voordeel van wandelen is dat je veel kunt bewegen, terwijl je tegelijkertijd niet extreem moe wordt. Het is dus een ideale manier om langzaam je conditie weer op te bouwen, zodat je daarna een intensievere sport kunt beoefenen. 

Een betere nachtrust dankzij je dagelijkse wandeling

Als je weinig beweegt, dan zal je ook merken dat je minder snel in slaap valt. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat je lichaam niet echt moe wordt. Het is immers vrij gangbaar om iets te doen op een dag. Dus als je de hele dag achter de computer zit, dan krijg je aan het eind van de dag niet dat lekkere slaapgevoel. 

Anderzijds is wandelen ook goed voor mensen die vaak stress ervaren en daarom wakker liggen. Als je bijvoorbeeld regelmatig wakker ligt door problemen op het werk, dan is het raadzaam om zo nu en dan te wandelen. Van wandelen word je lekker rustig en je weet zaken ook weer in perspectief te plaatsen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.