Blessurevrij wandelen

Heel Holland wandelt. Vooral in coronatijd is wandelen een populaire vorm van bewegen geworden. De één houdt van een kort ommetje, de ander trekt er uren op uit

Hoe doe je dat?

Heel Holland wandelt. Vooral in coronatijd is wandelen een populaire vorm van bewegen geworden. De één houdt van een kort ommetje, de ander trekt er uren op uit. Hoe je ook wandelt, zonder de juiste voorbereiding ligt een blessure op de loer. Met een paar tips wandel je blessurevrij!

Zo wandel je verstandig:

  • Loop rechtop: maak jezelf lekker lang!
  • Zet je voeten niet al te veel naar buiten
  • Maak niet te grote passen waarbij je je knieën overstrekt en plaats je voetendicht bij je lichaam
  • Zet niet te veel af met de bal van je voet: trek actief je knieën op
  • 5 Loop in je eigen tempo!

Kies goede schoenen

Loop geen lange stukken op je normale schoenen, maar kies voor goede sportschoenen. Nog beter is een voor jou geschikte wandelschoen. Dat hoeven echt geen paar zware en stugge stappers te zijn. Je kunt tegenwoordig ook hele lichte, comfortabele wandelschoenen kopen.

Let op je sokken

Naast goede schoenen is het soort sokken dat je draagt belangrijk. Goede wandelsokken voeren transpiratie af en voorkomen blaren. Er zijn zelfs wandelsokken die je bloedsomloop stimuleren, zodat je minder snel moe wordt. Zorg in ieder geval voor sokken die perfect passen.

Train je spieren

Wandel je veel, dan loont het om zwakke spieren te trainen. Vergeet naast je beenspieren je bil- en heupspieren niet: die zijn erg belangrijk bij het wandelen. Ook je voetspieren kun je goed trainen met allerlei oefeningen. (ga ook voor voetoefeningen naar onze website).

Steunzolen en teenstukjes

Leidt wandelen toch tot pijnklachten in je voet of heup, dan kan een expert van Podozorg je helpen. Bijvoorbeeld met steunzolen of teenstukjes (ortheses) op maat. In een Podozorg-praktijk ziet een deskundige direct hoe je weer snel pijnvrij kunt wandelen.

Wandelwol!

WandelWol verlicht en voorkomt pijnklachten van wandelaars. WandelWol absorbeert transpiratievocht, helpt de huid herstellen en ventileert. Het zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De natuurlijke, biologische afbreekbare wol verzacht bestaande blaren en voorkomt nieuwe.

Wilt je ook Wandelwol uitproberen?

Ga naar https://podozorg-driehuis.nl/blog/blessurevrij-wandelen of bel 0255-515733 of lees ons artikel in de Libelle van 22 april jl!

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.