Ontmoet Erica Last, een ervaren register podoloog, MSU-echografist en zorgschoenspecialist, aangesloten bij Stichting LOOP. Zij is eigenaar van Podozorg Driehuis
Ontmoet Erica Last, een ervaren register podoloog, MSU-echografist en zorgschoenspecialist, aangesloten bij Stichting LOOP. Zij is eigenaar van Podozorg Driehuis
Een echo maken gaat vaak samen met blijde verwachting. Een echo wordt ook veelvuldig door artsen in een ziekenhuis gebruikt om bv de bloedstroom te beoordelen.
Met het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Volgens onderzoeken van Veiligheid NL wordt er iedere 5 min. een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen.
Onze voeten bevatten 26 afzonderlijke beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten, 19 spieren en pezen waarmee bijzonder ingewikkelde bewegingen gemaakt worden.
Jazeker kan dat! In het voorjaar en de zomer is dit een veelgehoorde vraag in de praktijk van uw podoloog of podotherapeut. Het antwoord is: jazeker kan dat!
Heel Holland wandelt. Vooral in coronatijd is wandelen een populaire vorm van bewegen geworden. De één houdt van een kort ommetje, de ander trekt er uren op uit
De zoektocht naar goede schoenen... Deze gedenkwaardige tijd van COVID-19 brengt ons allemaal in situaties waar we nog nooit mee te maken hebben gehad.
Wat is een steunzool nou eigenlijk? Ze worden vaak gebruikt, maar voor iedereen is deze anders en draagt deze met een ander doel. Wanneer gebruik je deze?
De meeste voetproblemen ontstaan door overbelasting. Mensen met voetproblemen lopen meer risico om te vallen en op mobiliteitsproblemen te krijgen.
Vrouwen tussen de 45 en 55 jaar (uitzonderingen bevestigen de regel) krijgen te maken met de overgang. Dit natuurlijke proces hoort erbij maar....
Een echo maken gaat vaak samen met blijde verwachting. Echografisch onderzoek zie je nu ook steeds vaker in de podologiepraktijk.
Wat is een hielspoor? Een hielspoor is een verkalking aan de onderkant van het hielbot. Deze zit bij de aanhechting van de peesplaat die naar de voorvoet loopt.
In deze video laten wij u oefeningen zien om klachten bij vetkamerschade te verminderen.
Eén van de meest gehoorde verontschuldigingen die voetzorgverleners te horen krijgen is: “sorry, maar ik heb ontzettend last van zweetvoeten”.
De klachten kunnen ontstaan in het gewricht van de grote teen of in de grote teen zelf, maar ook in andere structuren van de voet of hogerop in het lichaam.
De meeste knieklachten ontstaan door overbelasting. Deze kunnen ontstaan door een afwijkende voetstand of het verkeerd neerzetten van de voet tijdens het lopen.
Iedereen heeft wel eens vermoeide voeten en benen. Als dit steeds vaker voorkomt en er klachten ontstaan is het goed om eens naar de voeten te laten kijken.
Ongeveer 80% van de 65-plussers heeft één of meerdere chronische gezondheidsproblemen. Voetklachten behoren tot één van deze gezondheidsproblemen.
Rondom de enkel bevinden zich een aantal grote pezen die klachten kunnen veroorzaken. Graag vertellen wij je meer over deze grote pees.