Alledaagse voetproblemen

De meeste voetproblemen ontstaan door overbelasting. Mensen met voetproblemen lopen meer risico om te vallen en op mobiliteitsproblemen te krijgen.

Mobiliteitsproblemen door voetklachten

De meeste voetproblemen ontstaan door overbelasting. Mensen met voetproblemen lopen meer risico om te vallen, mobiliteitsproblemen te krijgen en fysiek minder te functioneren. Dit wordt veel ervaren als verminderde gezondheid.

Meer mobiliteit door de juiste behandeling

Een voetprobleem bij een persoon met een soepele en corrigeerbare voet en/of die ook al een mobiliteitsbeperking hebben door artrose, reumatoïde artritis, een ernstige hart- en vaatziekte of longziekte, kunnen bij de juiste behandeling meer mobiliteit winnen!

Schoenadvies

Een gedegen advies over de aanschaf van goede schoenen ten aanzien van het voettype, steunzolen of ander persoonlijk hulpmiddel dragen bij aan een verbeterde gezondheid. Een schoen moet verschillende eigenschappen hebben. Een goede omsluiting, ondersteuning, stabiliteit, schokabsorptie, pasvorm en materiaal. Kies ook altijd de schoen naar de activiteit! Bijvoorbeeld een handbalschoen of tennisschoen is niet ontwikkeld om een lang stuk op te wandelen, maar voor korte zijstappen, draaiing of remmen. Verkeerde schoenkeuze verhoogt de kans op een blessure/voetprobleem.

Voorlichting over voetproblematiek

Uitleg, informatie over bijvoorbeeld de achtervoet- en/of voorvoetproblematiek, onderliggende oorzaken als voettype, schoeisel en degeneratieve veranderingen, helpen het voetprobleem beter begrijpen. Waardoor adviezen beter opgevolgd kunnen worden. Er wordt weleens gedacht dat voetklachten een onvermijdelijk gevolg is van ouder worden. Voorlichting is nodig om dit te ontzenuwen.

Alledaagse voetproblemen

Operatieve en niet-operatieve behandelingen

Veel voetklachten ontstaan door een mechanische overbelasting bij een afwijkende voetstand en/of niet voldoende passend schoeisel. Daarom is de behandeling bij dagelijkse voetproblemen bij voorkeur niet-operatief. Pas bij falen van het scala aan niet-operatieve behandelingen volgt mogelijk een operatieve behandeling.

Orthopedisch schoentechnicus

Zijn de voetproblemen een gevolg van een meer structurele en niet-corrigeerbare afwijking, dan ligt verwijzing naar een orthopedisch schoentechnicus voor de hand.

Podotherapeutische zolen

Bij soepele, corrigeerbare voeten kan met podotherapeutische zolen bijvoorbeeld de drukverdeling verandert worden of de voetstand gecorrigeerd. Op maat geconstrueerde orthesen kunnen de druk plaatselijk verminderen en de huid beschermen.

Medisch pedicure

Andere door overbelasting veroorzaakte huidafwijkingen (zijn ook alledaagse voetproblemen) verdienen een instrumentele behandeling, eventueel door een (medisch) pedicure.

Het aanpakken van voetproblemen in de vorm van leefstijladvies, gedoseerd bewegen en oefenen, rust, zooltherapie, schoenadvies en voetverzorging draagt bij aan een goede (voet) gezondheid.

Heeft u ook last van voetproblemen?

Ga voor meer informatie of voor het maken van een afspraak naar: https://podozorg-driehuis.nl/contact-driehuis/afspraak of bel: 0255-515733 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.