Steunzolen in sandalen, kan dat?

Jazeker kan dat! In het voorjaar en de zomer is dit een veelgehoorde vraag in de praktijk van uw podoloog of podotherapeut. Het antwoord is: jazeker kan dat!

Jazeker kan dat!

In het voorjaar en de zomer is dit een veelgehoorde vraag in de praktijk van uw podoloog of podotherapeut. Het antwoord is: jazeker kan dat!

Steunzolen, ook wel therapiezolen genoemd, worden op maat gemaakt in uw schoen. Een schoen met een los voetbed is de beste oplossing voor een steunzool. U haalt de binnenzool uit de schoen en legt de steunzool erin. Wij zorgen ervoor dat dit mooi passend gemaakt wordt.

Bij sandalen is het essentieel dat het voetbed uit de schoen verwijderd kan worden. De steunzool moet stevig in de sandaal liggen om schuiven te voorkomen. Twijfelt u of de gevonden schoen of sandaal geschikt is voor u? Vraag gerust ons advies.

Ook een slipper (geen teenslipper) kan worden voorzien van een steunzool op maat. Dit heeft niet onze voorkeur maar het is mogelijk. Ook weer afhankelijk van de voetklacht krijgt u advies van uw behandelend therapeut.

Herhaaldelijk wordt gezegd dat de steunzool te lang is voor de sandaal

Dat kan kloppen omdat een sandaal vaak een halve maat kleiner gekocht kan worden. De tenen kunnen immers nergens tegenaan botsen met het lopen. Een schoen met een dichte neus moet daarom, met “overlengte” zoals dat heet, gekocht worden.

Uw therapeut kan een steunzool op maat maken voor uw sandalen, een mooie naadloze oplossing in de juiste kleur! U kunt het afdeklaagje van uw steunzool namelijk zelf bepalen in overleg met uw therapeut.

Wat is een goede sandaal voor mijn steunzolen?

Voor elke schoen, dicht of open geldt dat stevig in de hiel en met een veter of klittenbandsluiting de voorkeur geniet. Er zijn diverse merken te koop zoals Durea, Wolky, Waldlaufer, Xsensible, Gabor en Hartjes.

Uw therapeut helpt u graag. Zij zijn bovendien op de hoogte van de diverse merken en schoenenwinkels in uw regio.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een schoen of sandaal?

Let bij het kopen van een schoen of sandaal op de volgende punten:

  • Koop een sandaal of schoen wat later op de dag sommige voeten zwellen op in de loop van de dag.
  • Pas altijd beide schoenen.
  • Loop een rondje om goed te voelen hoe de schoen zit.
  • Pas op met naden en stiksels aan de binnen- en buitenzijde van de schoen wanneer u drukplekken of bulten op de voet heeft. Een naad of stiksel zal vanwege het materiaal en de dikte nooit uitlopen!
  • Brede voeten? Dan heeft u brede schoenen nodig.
  • Smalle voeten? Let op dat de schoen goed aansluit en dat de lengtemaat van de schoen goed is.
  • Niet helemaal zeker over de juiste maat? Laat uw voeten opmeten in de winkel of bij uw therapeut.
  • Sommige voetproblemen vragen om aanvullende eisen aan een schoen, uw therapeut zal u deze uitleggen tijdens het consult.

En hoe zit het dan met teenslippers?

Teenslippers zijn niet geschikt voor steunzolen. Echter u kunt teenslippers op maat laten maken met uw steunzool verwerkt in de loopzool. Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden.

Wilt u ook steunzolen in uw sandalen?

Ga voor meer informatie of voor het maken van een afspraak naar: https://podozorg-driehuis.nl/contact-driehuis/afspraak of bel: 0255-515733 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.