Appeltaartontbijt

En dan mag je nu dus gewoon appeltaart als ontbijt! (zonder slagroom)

Ik ben de laatste tijd nogal dol op mijn 3- (of 4)-granenontbijt omdat het zo onwijs gezond is, maar het is ook wel een beetje een saaie hap elke ochtend. Dus ik dacht, daar moet toch wel iets anders van te maken zijn en zo ontstond dus mijn appeltaartontbijt.

Wie wil er nu geen appeltaart als ontbijt?

Ik heb 200 gram gemengde volle granen genomen te weten: Haver, Gerst, Rogge, boekweit korrels en zonnebloempitten. Dit mengsel heb ik in mijn blender fijngemalen tot een grof meel. Hier doorheen meng je: -3 eieren -halve eetlepel kokosolie en halve eetlepel roomboter gesmolten -1 flinke eetlepel honing -1 flinke theelepel kaneel -1 flinke eetlepel volle yoghurt -een handje rozijnen -3 kwart fijngesneden appel -1 theelepel zuiveringszout Dit alles meng je goed door elkaar en vervolgens doe je het in een kleine taartvorm met onderin een vel bakpapier. Snij een kwart appel in plakjes en leg deze op het deeg. Vervolgens bak je de taart ca. 30 minuten in een oven van 150 graden. 

En dan mag je nu dus gewoon appeltaart als ontbijt! (zonder slagroom) www.healthyjeltje.com

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.