4 redenen waarom een elektrische fiets goed voor je is

De elektrische fiets wordt steeds populairder. Voor veel mensen lijkt het de ideale vervanger van de gewone fiets te zijn.

Een elektrische fiets heeft trapondersteuning en zorgt ervoor dat je makkelijker van A naar B komt. Maar is dat eigenlijk wel goed voor je? Word je niet ontzettend lui van een elektrische fiets en zorgt het niet voor een slechte conditie?

Een elektrische fiets is gezond

Het is waar dat een gewone fiets gezonder voor je is, maar het gebruiken van een elektrische fiets is niet ongezond. Je moet namelijk nog steeds trappen. Daardoor verbeter je je conditie. Het is goed voor de longen en het hart en je verbrandt calorieën, waardoor je beter op gewicht blijft. Met een motor hoef je minder te doen, maar de elektrische fiets gaat niet vooruit als je niet trapt.

De motor van de fiets slaat alleen aan als de pedalen ronddraaien, of als er kracht op wordt gezet. Elektrisch fietsen zonder te trappen zit er niet in. Daardoor blijf je toch gezond.

Trapondersteuning kan ook uit

Op een elektrische fiets kan de trapondersteuning ook uit. Dan beweeg je meer zelf. Hoeveel je beweegt, heb je zelf in de hand. Vaak heeft een elektrische fiets meerdere standen. Bij de laagste stand doe je het meeste werk zelf. In de hoogste stand word je behoorlijk geholpen. Deze stand is vanzelfsprekend iets minder goed voor je conditie.

Het wordt aangeraden de hoogste stand niet te gebruiken als je geen viaduct of heuvel op hoeft. Een gemiddelde stand is prima. Zit je boordevol energie of wil je gewoon lekker sportief doen? Dan zet je de trapondersteuning uit. Hoe meer je doet op eigen kracht, hoe gezonder het is.

Je pakt vaker de fiets

Een e-bike gebruiken is ook gewoon hartstikke leuk. Doordat je niet helemaal vermoeid en nat van het zweet aankomt op de plaats van bestemming, beleef je meer plezier aan het fietsen. Je zult merken dat je de e-bike vaker gebruikt dan een gewone fiets. Dat is beter voor je dan de gewone fiets vaak laten staan. Je fietst namelijk op z’n minst meer, en zonder te bewegen, gaat de motor niet aan. Je moet dus hoe dan ook inspannen. Een matige inspanning is beter voor de gezondheid dan helemaal geen inspanning.

Weeg je dit af tegen autorijden, dan is een e-bike helemaal een gezondere keus. De keren dat je de elektrische fiets pakt, en niet met de auto gaat, werk je bewust aan je gezondheid.

Minder stress

Met een auto sta je constant in de file en ervaar je stress. Op een e-bike heb je vrijheid, sta je niet in de file en kom je vaker in de buitenlucht. Ook op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. Je hoeft ook niet op zoek naar een parkeerplaats. Dat biedt een enorme opluchting. De beste elektrische fiets kun je heel gemakkelijk vinden op BestGekozen.nl.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.