15 redenen om er op uit te trekken met de fiets

Twijfel je om te gaan fietsen? Fietsen heeft ontzettend veel voordelen, zowel geestelijk als lichamelijk. In dit artikel lees je een overzicht van de 15 belangrijkste redenen om er toch op uit te trekken met de fiets.

1. Eindelijk verken je eens je woonomgeving

Door de omgeving waar je woont op de fiets te verkennen, zie je dingen die je normaal gesproken niet zouden opvallen. Je komt op andere plekken dan wanneer je met de auto ergens naartoe gaat. Eigenlijk ben je als fietser een toerist van je eigen woonplaats. 

2. Fietsen is goed voor je gezondheid

Fietsen is ontzettend goed voor je gezondheid. Door te fietsen verlaag je de kans om allerlei ziekten op te lopen. Zo verbrand je ontzettend veel calorieën tijdens het fietsen. 3. Fietsen is sociaal zijn Tijdens het fietsen kom je allerlei mensen tegen, sta je hier voor open dan kan fietsen dus een sociale activiteit zijn. Je ontmoet nieuwe mensen, zegt iemand gedag en je kunt een pauze houden in de buurt van andere mensen. Ook kun je fietsen met een doel door bijv. langs familieleden te fietsen, of met een clubje afspreken om regelmatig een fietstocht te doen. 

4. Een goede manier om af te vallen

Doordat je tijdens het fietsen veel energie verband, is fietsen een goede manier om af te vallen. Je krijgt er conditie door en je spieren ontwikkelen zich. Op den duur gaat je lichaam ook steeds meer energie verbranden wanneer je niet op de fiets zit. Ideaal dus om af te vallen. 

5. Fietsen is minder intensief voor je lichaam dan hardlopen

Hardlopen is fysiek gezien veel intensiever dan fietsen, en doordat je tijdens het hardlopen je lichaam zwaar belast is de kans op blessures aanzienlijk groter. Zeker als je blessuregevoelig bent kun je beter gaan fietsen dan hardlopen. 

6. Tijd doorbrengen met je naasten door samen te fietsen

Door samen met je kinderen, broer/zus, of andere familieleden te fietsen bouw je een nauwe band op. En doordat je kinderen al van jongs af aan fietsen vergroot dat de kans dat zij hun hele leven zullen blijven fietsen, met alle voordelen van dien. De overige voordelen zijn: 7. Positief effect op je geest, kleinere kans op depressie 8. Fietsen is geen verplichting, je kunt de fiets pakken wanneer je zin hebt. 9. Het is goedkoper dan met de auto ergens naartoe gaan. 10. Voor alle leeftijden. 11. Een fiets hoeft niet duur te zijn in de aanschaf. Zorg wel dat je lang kan genieten van een fiets door je fiets goed op slot te zetten. Fietssloten van de merken AXA of ABUS zijn enorm populair. 12. Nederland heeft veel fietspaden waardoor het veiliger is om te fietsen dan in andere landen. 13. Voor korte afstanden kan de fiets sneller zijn, als je fietspaden binnendoor hebt. 14. Waarschijnlijk kun je al fietsen, je hoeft er dus niets nieuws voor te leren! 15. Je hoeft niet in de file te staan. Fietsen heeft dus op veel verschillende manieren voordelen, van fysieke voordelen to psychische en sociale voordelen. Waar wacht je nog op?

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.