Dit bestellen Nederlanders het vaakst als bezorgmaaltijd

Aan het eind van de middag zie je ze overal in Nederland rijden: de brommers – en steeds vaker ook elektrische fietsen – van de maaltijdbezorgers.

Van Nederlandse snackbar tot Chinees-Indisch restaurant en van shoarmaspecialist tot sushibar, ze bieden vrijwel allemaal de mogelijkheid om versbereide gerechten thuis te bezorgen. Maar wat bestellen we het liefst? Er zijn honderden mogelijkheden en het bedrijf Thuisbezorgd, dat met veel bezorgrestaurants zaken doet, heeft een duidelijk beeld van de gerechten die het meest populair zijn. En iedereen die denkt dat het een Chinese maaltijd is of een broodje shoarma, heeft het mis. Het meest populair is namelijk… (tromgeroffel…) de pizza Margherita.

Geen Chinese hap in de hoogste regionen

Al zou je het misschien wel verwachten, de Chinese maaltijd staat niet in de top 5 van meest bestelde gerechten. Geen portie nasi dus en geen bami met saté, al gaan er gerust wel veel van die maaltijden per bezorgkoerier naar de mensen toe. Het meest populaire Chinese gerecht is overigens nog altijd de babi pangang. Maar wat staat er dan wel in die top 5? Welnu, nog twee andere pizza’s, te weten de salami- en de shoarmapizza. Op plaats 2 staat echter eerst nog de kapsalon, het gerecht met friet, shoarma, kaas en verse groenten. Dit gerecht dankt zijn naam aan de inmiddels overleden eigenaar van een kapsalon in Rotterdam, die in zijn lunchtijd bij een nabij gelegen shoarmazaak dit gerecht zo liet samenstellen. Ook in de top 5: de cheeseburger!

Vegetarische gerechten

Maaltijdbezorgers houden inmiddels steeds meer rekening met mensen die vegetarisch of veganistisch eten. Hoewel de cijfers elkaar niet veel ontlopen, blijkt men in Noord-Holland het vaakst zo’n maaltijd te bestellen. Overigens zijn de cijfers niet representatief voor de gehele branche, omdat niet alle ondernemers zaken doen met Thuisbezorgd. Ze geven echter wel een goede indicatie van wat Nederland bij voorkeur voor snelle hap bestelt.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.