3 tips om sneller fit te worden zonder sportschool

Het zal niemand zijn ontgaan dat we wéér in een lockdown terecht zijn gekomen.

Dat is niet alleen slecht nieuws voor onze mentale gezondheid, maar ook voor onze fysieke gezondheid. Experts hekelen vooral het feit dat de fitnessbranche telkens gesloten wordt. Het is geen geheim dat we in de afgelopen twee jaar heel wat ‘coronakilo’s’ zijn aangekomen. Ook komen veel mensen niet meer aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging. Dat is zorgelijk, want juist met een gezonde levensstijl zouden we de druk op de zorg wellicht wat kunnen verlichten. Bovendien is het ook op persoonlijk vlak belangrijk om fit te blijven. Zowel voor de mentale- als fysieke gezondheid.

Als het op dit moment niet lukt om naar de sportscholen te gaan, wordt het tijd om dan maar zelf aan de slag te gaan. Maar hoe pak je dit precies aan? In dit artikel geven we 3 tips om sneller en relatief eenvoudig fit te worden. En dat geheel zonder sportschool.

1.    Een goede fiets kopen

Nederland is een echt fietsland. Bijna alles doen we op de fiets en bijna iedereen is wel in het bezit van een fiets. Leren fietsen hoort bij de Nederlandse opvoeding. Toch zien we dat de toenemende hoeveelheid auto’s in ons land wel wat roet in het eten hebben gegooid. Veel huishoudens hebben tegenwoordig bijvoorbeeld één of zelfs meer auto’s. Daardoor is het wel heel verleidelijk geworden om bij slecht weer even snel de auto te pakken. Of voor een snelle boodschap de auto in te duiken.

Zonde, want de fiets kan juist helpen bij het voldoen aan die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging van minstens 30 minuten per dag. Even op en neer naar een verre supermarkt en je komt er al aan. Stop daarom alle twijfels weg en ga een fiets kopen. Een kwalitatieve fiets waar je maar wat graag op wilt rijden. Zo maak je het voor jezelf aantrekkelijker om de auto te laten staan en creëer je eenvoudig momentjes van extra beweging. Iedere dag opnieuw.

2.    Lekker dansen

Heb je een hekel aan alles wat met bewegen te maken heeft? En ben je niet iemand die gewoon een ommetje gaat maken of een rondje gaat fietsen? Geen probleem! Er is vast wel iets waar jij plezier aan beleeft en hoe je ook nog eens extra beweging in de alledaagse dag kunt creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van dansen? Zet de muziek lekker hard en ga helemaal los in de woonkamer. Betrek je gezin erbij en probeer allemaal minimaal dertig minuten op de ‘dansvloer’ los te gaan. Dat is niet alleen heel laagdrempelig en gezellig, maar je hebt ook nog eens niet het idee dat je aan het sporten bent. Maar vergis je niet, dansen vraagt meer van je lichaam dan je denkt.

3.    Online work-outs

Ben jij iemand die normaal gesproken wel graag naar de sportschool gaat en het lastig vindt om zonder de sportschool nog aan voldoende beweging te komen? Dan zijn er gelukkig genoeg andere mogelijkheden om toch extra beweging in de dag te creëren. Bijvoorbeeld door het volgen van online work-outs. Kijk alleen maar eens op YouTube. Hier vind je tal van filmpjes die jou helpen om fit te worden én te blijven gedurende de lockdown.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.