Welke hulpmiddelen kun je thuis aanbrengen

Voor als je langer zelfstandig wilt wonen

Naarmate we ouder worden, zullen we merken dat we steeds meer moeite hebben met de alledaagse levensverrichtingen. Doordat we ouder worden, zal de werking van ons lichaam verminderen. Zo kan het zijn dat we moeite hebben om zelf uit bed te komen of met wassen en aankleden. Daarnaast kunnen we het ook lastig krijgen met het innemen van medicijnen, maar ook het brengen van een bezoek aan het toilet kan een hele klus zijn. Op het moment dat we deze zaken niet meer zelf kunnen, dan kan het zo zijn dat we naar een verzorgingstehuis gaan. Echter willen we het liefst zo lang mogelijk van ons eigen huis genieten. Wil jij weten hoe je dit zolang mogelijk kunt doen? Lees dan snel verder!

Badkamer en toilet 

Heb jij een laag toilet? En kun jij daardoor zelf minder flexibel naar het toilet? Dan is er een mogelijkheid om het bezoek aan het toilet een stuk makkelijker maken. Dit kun je doen met een toiletverhoger. Dit is een hulpmiddel dat je op je eigen toilet kunt laten plaatsen. Onder de categorie toiletverhoger, kun je uit verschillende opties kiezen. Zo heb je de mogelijkheid om voor een toiletstoel te kiezen. Daarnaast kun je ook kiezen voor speciale toiletzittingen. Een ander hulpmiddel is een sta-op hulp. Welke optie het beste voor jou is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de locatie van jouw toilet. Voor de douche kun je ook gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Zo zijn douchestoelen en douchekrukken zijn handige opties om te hebben. 

Mobiliteit 

Als je op oudere leeftijd op jezelf wilt blijven wonen, kun je ook merken dat je moeite hebt met mobiel zijn. Dan is het belangrijk dat je de juiste apparatuur hebt om je van A naar B te kunnen bewegen. Als je de kans op vallen wilt voorkomen, kun je het beste een rollator kopen. Je kunt hiervan gebruik maken als je op latere leeftijd last ervaart van gewichtsproblemen of problemen bij je heupen. Gaat het lopen minder goed? Dan kun je kiezen voor een scootmobiel. Hiermee kun je veel zaken zoals naar afspraken gaan, boodschappen doen en veel meer zelf doen. Naast een rollator of scootmobiel zijn er op het gebied van mobiliteit ook andere opties. Hier kun je meer over lezen op hulpmiddelwereld.nl. 

Kortom, als langer zelfstandig wilt wonen is het belangrijk dat je de juiste hulpmiddelen hebt. Zo kun je voor op toilet gebruik maken van een toiletverhoger en in de douche van een douchestoel of kruk. Op het gebied van mobiliteit zijn er ook veel opties. Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje op hulpmiddelwereld.nl.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.