Weet jij niet meer hoe verder: zoek hulp

Als mensen vinden wij het belangrijk dat wij zelf de regie over ons eigen leven hebben. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat we weloverwogen keuzes kunnen maken.

Toch zijn er mensen in de samenleving die door overmatig gebruik van verslavende middelen of gedrag, symptomen van ontwenningsverschijnselen kunnen vertonen. Zit jij in een van deze situaties? En heb je het idee dat je hierdoor geen grip meer hebt op je leven? Dan is het goed om te weten dat je hier hulp voor kunt krijgen. Heb jij behoefte aan meer informatie hierover? Lees dan snel verder!

Hulp bij eetstoornissen

Is jouw haat-liefde relatie met eten ver uit de hand gelopen? Dan kan het zijn dat het bijbehorende gedrag een verslaving is geworden. Op het moment dat dit gedrag geblokkeerd wordt, kunnen ontwenningsverschijnselen zich voordoen. Doordat het gedrag gestopt wordt, zal het lichaam signalen afgeven. Enkele voorbeelden van deze signalen zijn: een onrustig gevoel, paniek, zweten, trillen, slecht slapen en meer. Wanneer je al een enige tijd met een eetstoornis te maken hebt en hier allang vanaf probeert te komen, kan het zijn dat je meerdere keren in een terugval terecht komt. Weet jij niet meer wat je hiermee aan moet? Dan kan het tijd zijn om extra hulp in te schakelen. Veel mensen weten op dat punt niet waar zij terecht kunnen voor de juiste hulp. Je kunt er dan voor kiezen om naar een eetstoornis kliniek te gaan. De specialisten die hier werkzaam zijn, weten precies hoe zij de juiste ondersteuning en hulp kunnen bieden. Door een stap te zetten om naar een eetstoornis kliniek te gaan, wordt de eerste stap naar  herstel gezet. 

Hulp bij verslavingen

Mensen die met een verslaving te maken hebben, kunnen ook met ontwenningsverschijnselen te maken krijgen. Dit gebeurd op het moment dat zij het gebruik van verslavende middelen abrupt stoppen. Ook hierbij kan het zijn dat er extra hulp en ondersteuning nodig is om weer mee te kunnen draaien in de Nederlandse maatschappij. Heb jij geen idee waar je deze hulp kunt ontvangen? Dan kun je bij het kliniek breda terecht voor professionele hulp. Zo is er een behandelteam dat uit verschillende specialisten en disciplines bestaat, die op basis van een integrale aanpak kunnen aansluiten bij elk persoon. 

Kortom, het kan zo zijn dat je met een eetstoornis of verslaving te maken hebt en de grip op je leven hebt verloren. Heb jij hulp nodig om weer zelfstandig en verslavingsvrij te kunnen zijn? Dan kun je contact opnemen met een eetstoornis of verslavingskliniek.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.