Waarom is yoga belangrijk voor kinderen?

Kinderen kunnen veel prikkels ervaren. Yoga kan een rustmoment zijn voor veel kinderen, waarin ze zichzelf kunnen ontspannen en vrij kunnen bewegen.

Veel bewegingen kunnen ervoor zorgen dat kinderen minder spanningen vast houden, vermindert buikklachten en zorgt voor een kalme geest.
Daarnaast wordt er op de basisschool en het Voortgezet Onderwijs meer aandacht besteedt aan de cognitie dan op het bewegen. Veel kinderen krijgen vaak te horen “zit stil”. Terwijl kinderen van nature moeten bewegen. Door te bewegen maken kinderen een stofje aan in de hersenen. Dit stofje zorgt ervoor dat ze beter kunnen leren en dat het blije en gezonde kinderen zijn. Het is belangrijk dat kinderen voor de kritieke leeftijd bewegingen aanleren om het lichaam en de hersenen voor te bereiden op groei en volwassenheid. Yoga kan hierbij helpen. Yoga kan helpen om tegemoet te komen aan het natuurlijk bewegen en om beter in het lijf te zitten. Zowel lichamelijk als mentaal. Hierbij wil ik alle kinderen helpen om zich zowel mentaal als lichamelijk goed te voelen! 

Spelen met (holistische kinderyoga)

Deze vorm van kinderyoga is bedoeld voor jonge kinderen in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar. Spelenderwijs leren kinderen hun eigen lichaam ontdekken en hun zintuigen. Er wordt rekening gehouden met de concentratie van jonge kinderen en er worden verschillende groepsspelletjes gedaan. Plezier en bewegen vormen de kinderyoga les.
Aanmelden Kinderyoga

Mindfull kinderyoga

Deze vorm van kinderyoga is bedoeld voor oudere kinderen in de leeftijd van 10t/m 12 jaar. Tijdens de mindfull kinderyoga leren kinderen om met aandacht de yogahoudingen te doen. Bewust te worden van de eigen ademhaling en eventuele spanningen in het eigen lichaam weer los te laten. Rustige oefeningen worden afgewisseld met dynamische yoga houdingen. Daarnaast doen de kinderen partneroefeningen. Deze vorm van yoga kan ook goed werken voor kinderen met buikklachten, slaapproblemen en kinderen die veel spanningen ervaren.
Aanmelden Kinderyoga 

Yoga voor de basisschool

Op aanvraag kan er aan een groep kinderen wekelijks een yogales gegeven worden. In de yogalessen staan ademhalingsoefeningen en yogahoudingen centraal. De yoga lessen kunnen gegeven worden aan kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8. De yogalessen aan de jongere kinderen zijn speelser en de yogahoudingen zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Gratis intake

Workshop Focus Kids aan leerkrachten

Aandacht en bewegingsoefeningen in de klas integreren; Hoe doe je dat? Hoe behoud ik als leerkracht mijn energie en zorg ik voor rust en concentratie in de groep.

Aanvraag
Bij aanvraag kan een data afgesproken worden voor een intake. Aan de intake zijn geen kosten verbonden. Via het contactformulier kan een afspraak gemaakt voor een intake gesprek en eventueel een aanvraag voor een offerte.

Gratis intake

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.