Waarom goede schoenen belangrijk zijn

Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan: je schoenen zijn belangrijk om lang mobiel te blijven. Bij elke stap die je zet, gebruik je je voeten.

Daarom is het belangrijk dat je goed voor je voeten zorgt met goede schoenen. Dat geldt als je jong bent, maar zeker ook als je ouder wordt.

Wanneer praten we over goede schoenen?

Goede schoenen moeten aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten niet alleen maar lekker zitten, maar er zijn een paar zaken waar je op moet letten bij de aanschaf. Denk daarbij aan het volgende: • Zijn de schoenen goed passend? Te ruim is niet goed, maar te nauw ook niet! • Kies bij voorkeur voor schoenen die je kunt sluiten. Deze zorgen voor meer stabiliteit dan instappers. • Steunzolen zorgen voor optimale steun. Deze voetbedden zijn op maat gemaakt en bieden jouw voeten alle steun die ze nodig hebben. • Controleer of het gedeelte bij de hiel stevig is, zodat je voldoende steun krijgt. • Check de binnenzijde van de schoen op onregelmatigheden. Is de voering glad, dan loop je de minste kans op blaren. • Kies bij voorkeur voor schoenen van leer. Dit materiaal is flexibel en past zich het beste aan jouw voeten aan. • Ga voor schoenen met een neus waarin je je tenen vrij kunt bewegen. • Draag je hakken? Neem dan hakken die niet hoger zijn dan 4 cm. Anders staat er te veel druk op de voorvoet.

Goede wandelschoenen

Om mobiel te blijven is voldoende beweging ook een must. Daarom is het niet alleen van belang om in het dagelijks leven goede schoenen te dragen. Tijdens lange wandelingen is degelijk schoeisel misschien wel van nog meer belang. Daarbij vraag je namelijk veel van je voeten. Geef jij je voeten goede steun, dan zal je merken dat je minder snel moe wordt.

Speciale schoenen voor een diabetische voet

Heb jij diabetes? Dan zijn goede schoenen zeer belangrijk. Wanneer je diabetes mellitis hebt, bestaat de kans namelijk dat je last krijgt van een zogenaamde diabetische voet. Daarbij ontstaat er bijvoorbeeld veel druk op bepaalde delen van de voet. Natuurlijk wil je dit voorkomen. Goede schoenen zijn daarbij een must. Heb je al last van een diabetische voet, dan kun je het beste voor speciaal schoeisel kiezen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld inlegzolen verkrijgbaar die helemaal gericht zijn op loopcomfort en een perfecte schokdemping.

Bezuinig niet op goede schoenen

Veel mensen vinden goede schoenen te duur en kiezen daarom toch vaak voor een voordeliger variant. Ga bij jezelf echter maar na wat voor jou belangrijker is. Ga jij voor duurdere schoenen, waardoor je langer mobiel kunt blijven? Of bespaar je een paar tientjes hierop en doe je je voeten tekort? De keuze is snel gemaakt! Goede schoenen zorgen ervoor dat je comfortabel kunt lopen en bovendien blijven jouw voeten veel gezonder. Zorg goed voor je voeten!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.