Vetmesten, die helden?

Paaseitjes, koekjes, ijskoffie, Limburgse vlaaien en pizza's: ex-coronapatiënten zijn hun zorgverleners oneindig dankbaar. Hun vetmakers worden in dank aanvaard

Verpleegkundigen zijn in de coronatijd helden en helden worden bedankt. Zo lees ik in De Volkskrant van 18 april[1] dat personeel van ziekenhuizen overspoeld wordt met paaseitjes, koekjes, ijskoffie, Limburgse vlaaien en pizza's van oneindig dankbare ex-coronapatiënten. Ik weet, het zijn ziekenhuizen, maar een beetje gezonde uitstraling kan geen kwaad lijkt me. Bovendien is er een sterke relatie tussen suiker, transvetten en ziektes, kanker voorop. Daarom adviseer ik ziekenhuizen een weigerbeleid op het gebied van voedingcadeaus. Misschien dat een ludieke "personeel niet voeren"-actie patiënten bewust maakt dat al die zoete bedankjes niet kunnen. En dat een wijze les uit hun ziekenhuisopname is dat ze moeten stoppen met het koekje bij de koffie en verjaardagstaarten, pizza's en pasta's.

Ja hoor, teveel calorieën train je eraf...

En het er afwerken van de kilo's zoals teamlid Nancy Dirks suggereert, laat zien dat de opleiding verpleegkunde nog steeds studenten opleidt volgens de achterhaalde opvatting dat je lichaamsgewicht in balans blijft door calorieën te tellen. Het gaat niet om hoeveel je eet en beweegt, maar om wat je eet. De kilo's er afgetraind maar je microbioom naar de gallemiezen. En bij het volgende virus zelf aan de beurt zijn.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.