Beweeg jij te weinig? Dit helpt jou om meer te bewegen!

Het is belangrijk om elke dag te bewegen. Wanneer jij regelmatig beweegt, verbrand je namelijk calorieën. Hierdoor houd jij jouw lichaamsgewicht op peil.

Voor sommige mensen is bewegen vanzelfsprekend, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Vind jij het ook lastig om te bewegen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal handvatten om meer te bewegen.

Meld je aan voor een sportvereniging

Een van de voornaamste redenen waarom mensen (te) weinig bewegen, is omdat het hen ontbreekt aan discipline. Weet jij van jezelf dat dit voor jou ook een groot probleem is? Overweeg je dan eens aan te melden voor een sportvereniging in de buurt. Kies bij voorkeur voor en teamsport. Je beoefent de sport in dat geval met meerdere personen. Dit is niet alleen een stuk gezelliger dan alleen sporten, maar je voelt je ook moreel verplicht om naar trainingen en wedstrijden te gaan. Wanneer je niet gaat, bekruipt jou waarschijnlijk het gevoel dat jij jouw teamgenoten in de steek laat. Daarom sla je niet snel een training of wedstrijd over, waardoor bewegen een stuk makkelijker wordt. 

Ga op de fiets naar het werk in plaats van met de auto
Veel Nederlanders gaan met de auto of het openbaar vervoer naar het werk. Met deze vervoermiddelen ben jij vaak snel bij het bedrijf waar je werkt. Wanneer je op grote afstand van jouw werk woont, is het begrijpelijk dat je met de auto of het openbaar vervoer gaat. Woon je in de buurt? Overweeg dan eens om met de fiets naar het werk te gaan. Je bent weliswaar langer onderweg, maar je kunt hierdoor wel meer bewegen. Dagelijks op de fiets naar het werk gaan helpt jou daarnaast wanneer je wilt afvallen. 

Wandel regelmatig een stukje
Is sporten bij een sportvereniging niets voor jou? En woon je daarnaast op een (te) grote afstand van jouw werk om er heen te fietsen? Geen probleem, want ook dan heb je nog voldoende mogelijkheden om te bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondje wandelen in de pauze. Vraag of er collega’s zijn die met jou mee willen, want in je eentje wandelen is een stuk minder gezellig. Bovendien stimuleren jullie elkaar zo om voldoende te bewegen.

In de pauze op het werk wandel je waarschijnlijk geen al te groot rondje. Hierdoor beweeg jij mogelijk alsnog niet voldoende op een dag. In dat geval kun je ervoor kiezen om ’s avonds nog een rondje te wandelen. Dit kan bijvoorbeeld met jouw partner, maar ook met een buurman of -vrouw of een vriend of vriendin. Doe dit bij voorkeur na het avondeten. Zodoende verbrand je direct weer wat calorieën die je er net aan hebt gegeten. 

Neem de trap in plaats van de lift
Werk jij in een kantoorgebouw? Dan is de kans groot dat er een lift aanwezig is in het gebouw. In dat geval neem je waarschijnlijk niet de moeite om met de trap naar boven te gaan. Hoe hoger de verdieping, des te lager de motivatie om met de trap te gaan. Wil jij meer bewegen? Dan raden wij je wel aan om de trap te nemen in plaats van de lift. Je bent in dat geval namelijk een stuk gezonder bezig. En daarbij komt dat je met de lift vaak maar een klein beetje sneller bent.

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.